x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alocaţiile pentru copii vor fi crescute, a spus Liviu Dragnea

Alocaţiile pentru copii vor fi crescute, a spus Liviu Dragnea

06 Mar 2019   •   12:49
Alocaţiile pentru copii vor fi crescute, a spus Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că alocaţiile pentru copii vor fi crescute şi a adăugat că, în ceea ce priveşte plafoanele bugetare, aşteaptă motivarea CCR.
Întrebat cum comentează faptul că CCR a admis sesizarea preşedintelui asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, Dragnea a spus: "Alocaţiile vor fi crescute. În momentul în care Klaus Iohannis va promulga legea bugetului, Guvernul va adopta imediat o ordonanţă de urgenţă care să mărească alocaţiile copiilor. Deocamdată nu avem motivarea Curţii. Cum apare motivarea Curţii - eu nu am criticat niciodată şi nu voi critica deciziile CCR şi nici nu voi pune presiune să iasă mai repede - imediat ce va ieşi motivarea Curţii în ceea ce priveşte legea privind plafonarea (...) o vom adopta în procedură de urgenţă aşteptând ulterior să vedem ce face Klaus Iohannis cu bugetul, că s-ar putea să-l retrimită în Parlament. Poate e supărat de anumite capitole. Suntem pregătiţi să adoptăm rapid, în cele mai scurte termene prevăzute de regulament şi de Constituţie".
Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.
Totodată, CCR a respins sesizarea şefului statului privind Legea bugetului de stat pe anul 2019, stabilind că actul normativ este constituţional. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: liviu dragnea