x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Amenintare - Senatorul bideurilor, pe farasul PD

Amenintare - Senatorul bideurilor, pe farasul PD

de Oana Stancu Zamfir    |    20 Iun 2006   •   00:00
Amenintare - Senatorul bideurilor, pe farasul PD

Dupa ce l-a zgaltait pe presedintele Camerei Deputatilor si l-a fugarit pe George Copos, senatorul Marius Marinescu a intrat in conflict si cu colegii de partid. Vasile Blaga i-a dat ieri vestea ca va fi dat afara din PD.

La primul Consiliu National, te dau afara din partid. Cam asa a sunat vestea proasta pe care a primit-o, ieri, senatorul PD Marius Marinescu, de la secretarul general al partidului, Vasile Blaga. Ministrul de Interne este cel care tine fraiele partidului, asa ca amenintarea este demna de luat in serios. Capul de acuzare ar fi initiativa lui Marinescu legata de desfiintarea Agentiei pentru Investitii Straine (ARIS), condusa de fosta sa protejata, Ana Maria Cristina. Pentru ca s-a certat insa cu aceasta, Marinescu a incercat sa-si determine colegii sa o inlocuiasca din functie. Nu a avut succes si atunci a depus o initiativa legislativa prin care ARIS sa fie comasata cu Agentia pentru IMM-uri si cu Departamentul pentru mediul de afaceri. Liderii PD spun insa ca adevaratul motiv ar fi acela ca senatorul strica imaginea partidului cu iesirile temperamentale pe care le are in Parlament.

VIOLENT. Amenintarea la adreasa lui Marinescu vine insa dupa mai multe conflicte pe care acesta le-a avut cu colegii de partid. Unii membri BPN sustin chiar ca acesta i-ar fi amenintat cu bataia, insa nici unul nu vrea sa dea oficial o declaratie invocand tot teama de scandal. "Sunt trasnai, exagerari. A, ca vorbesc eu mai apasat, e cu totul altceva", ne-a declarat ieri Marius Marinescu. Senatorul neaga si ca le-ar fi intocmit dosare colegilor de partid, insa are o acuzatie interesanta la adresa acestora: "Nu fac dosare nimanui. Eu am spus un singur lucru: sa existe transaparenta in legatura cu cine ce bani a luat de la Bancorex si de la alte banci si nu i-a mai dat inapoi. Sunt de prin toate partidele". Cat despre amenintarea lui Blaga, Marinescu spune ca desi ministrul i-a spus ca va avea "pozitia asta" la Consiliul National, nu crede ca se va lua aceasta masura. "Banuiesc ca s-a grabit afirmand acest lucru fara sa avem o consultare, sa mi se aduca niste reprosuri. Nu cred ca PD va vrea sa se debaraseze de singurul om care ia pozitie impotriva coruptiei", ne-a declarat senatorul, rugandu-ne sa dam noi alt exemplu de demnitar PD care lupta contra coruptiei. Si, desi pedistii spun ca Marinescu si-a facut deja bagajele sa treaca la PRM, senatorul ne-a dat ieri asigurari ca nu pleaca din partid.

INCIDENTE IN SENAT
Reactiile temperamentale sunt cele care l-au facut cunoscut pe Marius Marinescu. Mai intai in 2003, cand acesta s-a suparat pe Traian Basescu pentru ca nu i-a asigurat Marei Cristina un post de vicepresedinte si a demisionat din partid, de suparare spargand grupul sanitar pe care il renovase si luand cu sine wc-ul si bideul. Devenit senator, Marinescu a trimis-o pe Maria Petre (si ea senator PD) sa-si vopseasca ouale, l-a bruscat pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si l-a fugarit pe holurile Senatului pe George Copos, pe atunci vicepremier, pentru a-i inmana un stegulet rosu, dupa o cearta cu tipete si injurii la comisia pentru abuzuri.

×
Subiecte în articol: politic marinescu senatorul