x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Amenințarea lui Rareș Bogdan, înfăptuită. Viorica Dăncilă, reclamată la DNA în plină campanie electorală

Amenințarea lui Rareș Bogdan, înfăptuită. Viorica Dăncilă, reclamată la DNA în plină campanie electorală

de Ion Alexandru    |    22 Noi 2019   •   06:59
Amenințarea lui Rareș Bogdan, înfăptuită. Viorica Dăncilă, reclamată la DNA în plină campanie electorală
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Încercare de discreditare, pe ultima sută de metri, a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale a candidatului PSD, Viorica Dăncilă. Pe surse, presa sportivă, preluată, inițial, de o parte a presei considerate ca fiind apropiată de instituțiile de forță, titra, ieri după-amiază, că, astăzi, fostul prim-ministru urmează să fie audiat la DNA, într-un dosar de corupție, după ce pe numele său, dar și pe cel al lui Ion Țiriac, a fost depusă o plângere penală. Plângerea a fost depusă și vine în contextul în care Rareș Bogdan a amenințat-o pe Dăcilă că “va dezbate cu procurorii” și este aplaudată de antrenorul personal de tenis al familiei Iohannis și fin al actualului președinte, Marius Vecerdea. DNA a dezmințit categoric că a chemat-o pe Dăncilă la audieri, precizând, oficial, că informația este falsă.

 

“Dezbatere vrea? Să se pregătească de dezbatere cu procurorii!!!”, scria Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook, în data de 14 noiembrie. Ei bine, a doua zi, pe 15 noiembrie, Tudor Iacov, reprezentantul legal al Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, a depus la DNA o plângere penală împotriva fostului premier Viorica Dăncilă, a omului de afaceri Ion Șiriav și a fostului ministru al Finanțelor Publice Eugen Orlando Teodorovici. Conform unor surse judiciare, Iacov acuză că s-au solicitat și aprobat “prea mulți bani din fondul de rezervă al Guvernului” pentru plata taxei anuale a turneului de tenis BRD Bucharest Open, organizat de Federația Română de Tenis, condusă de Ion Țiriac, în calitate de președinte.

Plângerea îi mai vizează pe fostul ministru al Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, pe fostul președinte al Federației Române de Tenis, George Cosac, dar și pe directorul BRD Bucharest Open, Marky Jeno. Acuzațiile invocate sunt de înșelăciune, abuz în serviciu, uzurparea funcției și a calității oficiale, obținerea ilegală de fonduri și deturnare de fonduri.

Pentru că... așa e în tenis

Acțiunea lui Iacov se pliază perfect pe două interese ale lui Klaus Iohannis. Primul ar fi argumentarea că și Dăncilă este “penală”, pentru a da o lovitură în ultima zi a campaniei electorale prezidențiale. Al doilea are legărtură cu războiul personal pe care finul său, antrenorul de tenis Marius Vecerdea, îl poartă, de mai multă vreme, cu Ion Țiriac, având ca miză conducerea Federației Române de Tenis. Este de notorietate publică ambiția lui Vecerdea de a prelua șefia Federației, el inițiind, în trecut, chiar și o acțiune în instanță prin care a contestat alegerea lui Ion Țiriac la conducerea acestei instituții. Ieri, după ce în presă au apărut aceste informații, Marius Vecerdea a distribuit pe contul său de socializare știrile cu privire la acest subiect.

 

DNA dezminte un fake news de proporții

La momentul în care știrea potrivit căreia Viorica Dăncilă este vizată de DNA în acest dosar penal s-a precizat, pe surse, că președintele PSD urma ca astăzi, în ultima zi a campaniei electorale prezidențiale, să fie chemată la DNA, pentru audieri. Mai mult, pe alte surse se acredita ideea conform căreia Viorica Dăncilă ar fi urmat chiar să fie pusă sub acuzare.

“Bomba” a fost, însă, relativ iute dezamorsată chiar de către procurori. Prin intermediul unui comunicat de presă, instituția arată că “referitor la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că un candidat la Președinția României urmează să fie citat la DNA, în data de 22 noiembrie 2019, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze că toate aceste informații sunt FALSE”.

 

×