x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anastase: Revizuirea Constituţiei este o necesitate.

Anastase: Revizuirea Constituţiei este o necesitate.

02 Iun 2011   •   13:02
Anastase: Revizuirea Constituţiei este o necesitate.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase sustine ca revizuirea Constitutiei este "o necesitate" dat fiind faptul ca, in ultimii ani, "limitele" Constitutiei s-au reflectat atat intr-o serie de blocaje, cat si in hotararile Curtii Constitutionale.

"Cred ca trebuie sa punem pe primul punct in ceea ce priveste necesitatea revizuirii Constitutiei referendumul care a avut loc in 2009, rezultatele acelui referendum validat, clar din punctul de vedere al rezultatelor, un referendum care trebuie aplicat. Noi suntem, pana la urma, oameni care suntem alesi prin vot direct si avem obligatia sa punem in aplicare vointa cetatenilor exprimata intr-un cadru clar si legal. E o necesitate revizuirea Constitutiei si in faptul ca, in ultimii ani de zile, ea si-a dovedit si limitele", a declarat, astazi, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, intr-o conferinta de presa la Ploiesti.

"Am asistat la blocaje, am vazut in hotararile Curtii Constitutionale luate de-a lungul timpului lucruri care arata limitele actualului document constitutional. Pornind de la hotararile Curtii Constitutionale, dar si de la blocajele existente, e firesc ca aceste lucruri sa fie corijate. E vorba de adaptarea la prezent a acestei Constitutii", a explicat prim-vicepresedintele PDL, citat de Agerpres.

De asemenea, Roberta Anastase a subliniat faptul ca etapa cea mai grea in ceea ce priveste revizuirea Constitutiei este cea care vizeaza intocmirea unui proiect care sa reuseasca sa intruneasca numarul necesar de voturi pentru a trece de Parlament.

"Avem o comisie infiintata pentru revizuirea Constitutiei, o comisie care poate sa adune toate ideile, proiectele, modificarile propuse in ultima perioada si vom trece la etapa care este, evident, cea mai grea, aceea de a iesi din aceasta comisie cu un proiect care sa reuneasca suficient de multe opinii, ganduri si modificari astfel incat sa indeplineasca numarul necesar de voturi pentru a trece de Parlament. Aici, lucrurile sunt foarte dificile", a mai spus Roberta Anastase.

×