x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Andreea Paul despre BREXIT: Ne-a trecut glonțul prin ureche

Andreea Paul despre BREXIT: Ne-a trecut glonțul prin ureche

24 Iun 2016   •   15:40
Andreea Paul despre BREXIT: Ne-a trecut glonțul prin ureche

Deputatul PNL Andreea Paul consideră că, prin Brexit, României i-a trecut "glonţul prin ureche" şi acum nu trebuie să "se culce pe cealaltă", ci să explice românilor "ce înseamnă Bruxelles".

"Ne-a trecut glonţul prin ureche, odată cu votul britanicilor la referendumul de ieri, pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Proiectul Uniunii Europene iese în pierdere, Marea Britanie însăşi iese în pierdere, iar noi nu trebuie să ne culcăm pe cealaltă ureche. Uniunea Europeană trebuie să se întărească, să iasă din retorica birocratică politicianistă. România la fel. Suntem obligaţi să traducem limbajul bruxelles pe înţelesul românilor. Hai să vedem ce ne ţine împreună, care este nucleul, ce ne desparte, de ce am ajuns în cumpănă şi mai ales cine se bucură de cumpăna în care am ajuns. Sunt probleme esenţiale care ne privesc pe noi, toţi. Nu e vorba de ei şi noi, e vorba de noi toţi. Nu e vorba de sutele de mii de români care lucrează astăzi în Marea Britanie, nici de lira sterlină, de comerţul sau investiţiile britanice, e vorba de mult mai mult de atât. România, împreună cu Polonia şi Marea Britanie, au format împreună cel mai puternic trio geostrategic al parteneriatului european cu Statele Unite ale Americii", a declarat parlamentarul, vineri, într-o conferinţă de presă.

În opinia acesteia, votul pentru Brexit reprezintă un factor de risc major pentru economia globală de astăzi, înrăutăţind încrederea investitorilor în zona euro.

"Ce înseamnă din punct de vedere economic rezultatul referendumului britanic? Fără dramatism şi fără triumfalism, pentru economia mondială, votul pentru Brexit echivalează cu un factor de risc major, în zona Euro, votul pentru Brexit va înrăutăţi încrederea investitorilor şi a consumatorilor, iar fondurile de investiţii se vor repoziţiona", a mai spus Andreea Paul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: brexit Andreea Paul