x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Andrei Sava, deputat de Prahova: MRU atinge o nouă cotă a penibilului prin apelul său la ’’ungureni’

Andrei Sava, deputat de Prahova: MRU atinge o nouă cotă a penibilului prin apelul său la ’’ungureni’

06 Mai 2012   •   13:39

Deputatul de Prahova, Andrei Sava, considera ca prin discursul rostit astazi in cadrul evenimentului de lansare a candidatilor PDL, premierul demis, Mihai Razvan Ungureanu, s-a descalificat ca promotor al unui nou mod de a face politica in Romania. In acelasi timp, Andrei Sava atrage atentia ca "mesianismul' indus de discursul fostului premier este un produs politic revoltator si expirat in intreaga Uniune Europeana, iar astfel de derapaje verbale nu fac decat sa demonstreze rationalitatea demersului USL de a-l demite pe Mihai Razvan Ungureanu din functia de sef al Guvernului, prin trecerea motiunii de cenzura in Parlament.

"Am urmarit cu stupefactie discursul domnului Ungureanu, un personaj rupt de realitate, care se crede din ce in ce mai mult liderul providential de care ar avea nevoie Romania, dupa numai 78 de zile de guvernare si cel mai scurt mandat din istoria recenta a Romaniei. Mesianismul din discursul domnului Ungureanu este doar o incercare patetica de a manipula opinia publica intr-un moment in care o tara intreaga a spus foarte clar ca nu mai vrea la putere lideri care se cred salvarea poporului. Recursul domnului Ungureanu la "un nou mod de a face politica' este cu atat mai scandalos cu cat in cele 3 luni la conducerea Guvernului a apelat la aceleasi instrumente clientelare de care romanii s-au saturat, iar maretele sale realizari sunt esecul privatizarii Cuprumin si o rata rusionoasa a absorbtiei fondurilor europene.

Domnul Ungureanu a fost, este si va fi un om al sistemului, iar singura generatie pe care ar putea sa o coaguleze in jurul sau este cea a utecistilor pe care ii reprezinta cu atata fervoare. Generatia tanara din care fac si eu parte merita mai mult decat un lider de carton precum Mihai Razvan Ungureanu. Invitatia adresata de a face parte din clubul "ungurenilor' este o tentativa grosolana de a reveni la practicile comuniste, care au adus Romania in situatia dificila de azi, si care intrece orice asteptare. Nici macar Ceausescu ori Basescu nu au mers intr-atat de departe incat sa-si numeasca adeptii astfel', a declarat deputatul Andrei Sava.

×
Subiecte în articol: politica