x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ANI transmite Camerei Deputaţilor că patru parlamentari ar putea genera starea de incompatbilitate

ANI transmite Camerei Deputaţilor că patru parlamentari ar putea genera starea de incompatbilitate

28 Ian 2013   •   18:21
ANI transmite Camerei Deputaţilor că patru parlamentari ar putea genera starea de incompatbilitate
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Agenţia Naţională de Integritate a transmis Camerei Deputaţilor o scrisoare în care precizează că deputaţii PSD Tamara Ciofu, Aurel Nechita, Ioan Dârzu şi Petru Andea se află în situaţii de natură să genereze o stare de incompatibilitate.

ANI susţine că exercitarea concomitentă a calităţii de deputat în Parlament de către social-democrata Tamara Ciofu şi a funcţiei de şef de secţie la Pediatrie în cadrul Spitalului de Urgenţă Botoşani este de natură să genereze o situaţie de incompatibilitate, din perspectiva legislaţiei.

Pe de altă parte, ANI arată că în ceea ce priveşte exercitarea calităţii de deputat şi de medic, prin efectuarea de gărzi sau consultaţii în cadrul spitalului, nu este de natură să genereze o stare de incompatibilitate.

În ceea ce-l priveşte pe Aurel Nechita, ANI opinează că "deţinerea concomitentă a calităţii de deputat în Parlamentul României şi a funcţiilor faţă de care s-a operat suspendarea, respectiv de şef al Clinicii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan Galaţi", preşedinte al Colegiului Medicilor - filiala Galaţi şi decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, este de natură să genereze o stare de incompatibilitate în această perioadă".

Şi în cazul deputatului PSD Ioan Dârzu ANI a transmis că s-ar afla într-o situaţie care ar putea să genereze incompatibilitatea.

"Exercitarea demnităţii publice de deputat în Parlamentul României concomitent cu funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Alba este de natură să genereze o situaţie de incompatibilitate", arată ANI, care precizează că şi deţinerea funcţiei de director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al unei societăţi comerciale poate genera aceeaşi stare de incompatibilitate în cazul lui Ioan Dârzu.

Referitor la deputatul PSD Petru Andea, ANI afirmă că "exercitarea concomitentă a calităţii de deputat şi a funcţiei de decan al Facultăţii de Electrotehnică şi Electromagnetică şi pe cale de consecinţă membru al Consiliului de Administraţie al Universităţii Politehnice Timişoara este de natură să genereze o situaţie de incompatibilitate".

În schimb, ANI spune că deţinerea funcţiei de deputat, dar şi a celei de membru în echipa de management al unui proiect POSDRU de către Andrea nu este de natură să genereze o situaţie de incompatibilitate.

Scrisoarea ANI a fost transmisă, luni, de Biroul Permanent al Camerei Comisiei juridice spre analiză.

×
Subiecte în articol: deputati incompatibilitate ani