x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Afirmaţia lui Băsescu privind criza artificială - pertinentă. Vede că Iohannis este cheia blocajului

Antonescu: Afirmaţia lui Băsescu privind criza artificială - pertinentă. Vede că Iohannis este cheia blocajului

de Agerpres    |    20 Feb 2014   •   00:00
Antonescu: Afirmaţia lui Băsescu privind criza artificială - pertinentă. Vede că Iohannis este cheia blocajului

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a calificat miercuri drept pertinentă afirmaţia şefului statului, Traian Băsescu, privind existenţa unei crize artificiale, punctând că acesta a observat că numirea lui Klaus Iohannis în Guvern este cheia blocajului.

"Nu cred că este vorba de nicio mână de ajutor. Nu cred că dl Traian Băsescu este cel mai dornic om din această ţară să ne dea nouă, liberalilor, mie sau dlui Ponta vreo mână de ajutor. Să începem, cum cred că este corect, cu observaţia pertinentă pe fond a preşedintelui că într-adevăr este o criză artificială care ar trebui rezolvată cât mai repede, mai ales dacă o corelăm aşa cum cu abilitate, dar şi cu dreptate dl Băsescu o face conjugând-o şi raportând-o la perspectiva unor observatori externi în contextul fierbinte de la graniţele noastre, din Ucraina", a spus Antonescu, la Digi 24.

El a susţinut, răspunzând acuzaţiilor şefului statului, că în cazul său şi al premierului Victor Ponta nu este vorba de lipsă de responsabilitate.

"Acuzaţia de imaturitate etc la adresa mea şi la adresa dlui Ponta îi vine ca o mănuşă pentru jocul intern preşedintelui, o poate face plauzibil. Eu nu cred că este vorba de lipsă de responsabilitate, nici la mine, nici la dl Ponta", a afirmat Antonescu.

Preşedintele PNL a arătat că, în ceea ce priveşte apelul preşedintelui ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, să fie numit în funcţia de vicepremier, "nu este vorba despre o mână dată cuiva".

"Traian Băsescu vede că Iohannis este cheia blocajului pe care primul-ministru şi PSD îl fac, transformând o situaţie simplă, de rutină, înlocuirea a patru miniştri, care se putea face de acum două săptămâni, acum o săptămână sau de azi, cu convocarea Parlamentului care sper să se facă luni, când Parlamentul revine ca nod al problemei", a explicat el.

Antonescu a adăugat că PNL nu a cerut nimic în plus, doar a înlocuit nişte miniştri şi că "nu e problemă, din spusele prim-ministrului, cu niciunul din ei".

Preşedintele Traian Băsescu a făcut miercuri un apel la cei doi lideri ai USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, să "revină la raţiune" şi i-a propus şefului Executivului să cedeze solicitării PNL de a-l numi vicepremier pe liberalul Klaus Iohannis.

El a afirmat că Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt "doi politicieni lipsiţi de maturitate", care se "joacă de-a Guvernul", în condiţiile în care în Ucraina, ţară aflată la frontiera cu România, există un conflict "aproape deschis".

×