x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Am avut o întâlnire cu Ponta şi Băsescu. S-a discutat şi despre comasarea prezidenţialelor cu europarlamentarele

Antonescu: Am avut o întâlnire cu Ponta şi Băsescu. S-a discutat şi despre comasarea prezidenţialelor cu europarlamentarele

23 Ian 2013   •   14:33
Antonescu: Am avut o întâlnire cu Ponta şi Băsescu. S-a discutat şi despre comasarea prezidenţialelor cu europarlamentarele
Sursa foto: Intact Images/Karina Knapek

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a confirmat faptul că ieri seară a avut o întâlnire cu premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu. Potrivit lui Antonescu, la întâlnire s-a discutat despre Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), dar a precizat că a fost atinsă şi tema comasării alegerilor prezidenţiale cu europarlamentarele. Liderul liberal a precizat că nu a fost vorba despre o întâlnire secretă.

"Domnul Băsescu a solicitat o întâlnire cu premierul şi preşedinţii celor două Camere, pe tema MCV. Întâlnirea a fost aseară, la Senat. Subiectul acesta a fost. (...) Nimic spectaculos, lucruri normale", a declarat Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3. 

Liderul liberal a spus că premierul Ponta i-a adus la cunoştinţă preşedintelui Băsescu ideea comasării alegerilor prezidenţiale cu cele europarlamentare în 2014.

"A fost colateral, nu a fost un subiect. La un moment dat, premierul Ponta i-a adus la cunoştinţă opţiunea sa sau a noastră, a USL, ca în 2014 să nu mai avem alegeri prezidenţiale la termen. (...) Nu a fost un subiect care să se dezbată, a fost pur şi simplu o idee evocată de Victor Ponta", a susţinut Crin Antonescu, care a precizat că şeful statului a luat act de această propunere, adăugând că reacţia sa nu a fost una semnificativă.

"Nu semnificativă în sensul că ar fi respins-o categoric sau ar fi îmbrăţişat-o, pur şi simplu a luat act. A arătat din punctul domniei sale de vedere că ar fi mai bine ca referendumul pentru intrarea în vigoare a Constituţiei să fie cuplat cu europarlamentarele şi prezidenţialele să rămână la termen. Noi credem însă că, în condiţiile în care efortul de modificare a Constituţiei în planul dezbaterii publice, lucrărilor din Parlament, dialogului politic între toate forţele politice ajunge la un rezultat până în toamnă, se poate face acest referendum în toamnă", a spus preşedintele PNL.

Crin Antonescu a subliniat că şi liberalii sunt de părere că ideea comasării alegerii este o soluţie bună.

"Şi din punctul nostru de vedere cred că ar fi o soluţie bună şi de altfel cred că în contextul în care discutăm doar pe Constituţie modificarea în diverse locuri, multe locuri importante, a Constituţiei, putem să luăm în calcul şi acest lucru fără niciun fel de problemă", a mai spus Antonescu.


×