x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu:Băsescu a avut în spate PCR şi Securitatea lui Ceauşescu! Minte că are în spate Europa, SUA

Antonescu:Băsescu a avut în spate PCR şi Securitatea lui Ceauşescu! Minte că are în spate Europa, SUA

de Mediafax    |    22 Iul 2012   •   09:44
Antonescu:Băsescu a avut în spate PCR şi Securitatea lui Ceauşescu! Minte că are în spate Europa, SUA

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a sustinut, duminica, la mitingul USL de la Iasi, ca Traian Basescu a avut in spate PCR si Securitatea lui Ceauseacu si ca minte spunand ca are in spate Europa si SUA, pentru ca in lumea democratica nimeni nu conditioneaza o tara de prezenta unui om.

"Va spun intai de toate urmatorul lucru: se vor intreba si vor critica multi prezenta mea pe aceasta scena si am sa va explic simplu - sunt aici impreuna cu voi, impreuna cu acesti oameni de langa mine pentru ca sunt cinstiti, nu sunt ipocriti. Traian Basescu a venit la Iasi si nu am vazut sa aiba alaturi de el pe Emil Boc, Elena Udrea, Adriean Videanu, Sorin Blejnar. Cu acesti oameni Basescu a condus Romania, a umilit Romania, iar daca votul dumneavoastra nu-l va duce acasa va conduce Romania. Nu a avut curajul sa va spuna", si-a inceput Antonescu discursul.

Crin Antonescu a precizat ca el, impreuna cu Ponta, cu Adomnitei, Nichita, Stavarache, Vosganian, Zgonea, a luptat, a construit si va merge mai departe impreuna cu ei.

"Va cer sa intelegeti si sa-i faceti pe toti cetatenii Romaniei sa inteleaga ca acum nu mai este razboiul lui Basescu cu partidele politice. Partidele politice si-au purtat razboiul cu Traian Basescu si l-au adus in fata dumneavoastra. Pe 29 va fi razboiul lui Traian Basescu cu poporul. Veniti la referendum pentru ca de el depinde soarta Romaniei si a copiilor nostri", a adaugat Antonescu.

"Veniti la vot cu toata suferinta pe care ati adunat-o in acesti ani, cu toata speranta care v-a mai ramas, cu toata umilinta pe care ati suportat-o dumneavoastra, parintii, copiii vostri, cu toata speranta care v-a ramas pentru aceasta vara, pentru a raspunde daca ati fost umiliti sau nu, da sau nu. Veniti la vot pentru a spune daca ati fost jefuiti, saraciti, in acesti ani. Da sau nu. Veniti la vot ca sa spuneti daca Traian Basescu a incalcat Constitutia in repetate randuri. Da sau nu. Veniti pentru a raspunde la intrebarea daca Basescu a mintit. Da sau Nu. Veniti la vot fara ura, veniti la vot fara dorinta de razbunare, nu va chem la ura, la razbunare, ci la unitate, la incredere, la dragoste de tara si dragoste intre noi. Va chem sa raspundeti la intrebarea daca mai credeti ca Romania va avea un viitor pentru noi toti. Va chem daca vrem o Romanie in Europa, daca vrem o Romanie in picioare", le-a mai spus Crin Antonescu participantilor la miting.

El a sustinut ca "ultima si cea mai mare minciuna a lui Traian Basescu", pe care a spus-o si la Iasi este "minciuna pe care o raspandesc oamenii lui", respectiv ca, "daca poporul roman ii va spune "Pa" lui Traian Basescu, destul, pleaca, Romania va fi scoasa din Europa".

"Traian Basescu e un om obisnuit sa aiba in spate pe cineva, a avut in spate Partidul Comunist Roman, era nomenclaturist la Revolutie. Nu eu si Ponta. A avut in spate Securitatea lui Ceausescu. Acum minte ca are in spatele lui Statele Unite si Europa. Este o minciuna. Nimeni din lumea libera, intr-o lume democratica, nu conditioneaza o tara ca Romania de prezenta unui om ca Basescu", a sustinut presedintele interimar.

El a sustinut ca toti romanii sunt europeni si vor in Europa.

"Diferenta dintre mine si Basescu este urmatoarea: eu vreau o Romanie in picioare, o Romanie care respecta si este respectata, o Romanie care sa nu mai fie confundata in Europa cu hoti si cersetori, o Romanie care sa i se multumeasca pentru mintilor stralucite, pentru sutele de mii de omaeni din Romania care muncesc cinstit acolo pentru a-si castiga existenta. Vrem o Romanie dreapta, si nu o sluga. Vrem o Romanie in care orice presedinte si orice demnitar sa nu mai aiba curajul sa jigneasca militarii, profesorii, invatatorii si niciun cetatean care isi plateste impozitele, munceste si isi creste copiii. Vreau o Romanie normala. Duminica depinde ca niciodata soarta acestui popor de un vot", a continuat Crin Antonescu.

El le-a spus participantilor sa le spuna prietenilor, rudelor, venicilor lor sa mearga la vot, indiferent daca voteaza "Da" sau "Nu".

"Noi, alegatorii de azi din Romania, avem o raspundere pentru acest popor, care inseamna viitorul nostru, toata istoria noastra, parintii nostri care nu mai sunt si copiiii care nu s-au nascut. Veniti sa spuneti dumnica daca mai putem avea un viitor prosper si bun. Da sau nu. Victorie, victorie, victorie!", a incheiat Antonescu.

×