x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Curtea Constituţională şi-a excedat atribuţiile. Avem o nouă premieră

Antonescu: Curtea Constituţională şi-a excedat atribuţiile. Avem o nouă premieră

27 Iun 2013   •   15:03
Antonescu: Curtea Constituţională şi-a excedat atribuţiile. Avem o nouă premieră
Sursa foto: Intact Images

Crin Antonescu susţine că decizia Curţii Constituţionale a României privind referendumul este "fără precedent", subliniind că CCR trebuie să se pronunţe asupra constituţionalităţii sau neconstituţionalităţii unui act normativ, nu când acesta intră în vigoare.

"Despre hotărârea CCR, sigur că şi-au exprimat părerile pe care le cunoaşteţi, este fără precedent. CCR, prin prevederile legii ei de organizare, se pronunţă asupra unui act normativ dacă este sau dacă nu este constituţional, nu când intră în vigoare. Nu prescrie, nu adaugă la Constituţie când intră în vigoare. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva, avem o nouă premieră. Avem un nou exemplu de modul în care nişte oameni - şase-şapte, maximum nouă, nu ştiu exact câţi, se substituie de fapt celor care sunt mandataţi, că e vorba de Parlament, că e vorba în alte cazuri de Guvern, să ia decizii în această ţară. Şi excedându-şi atribuţiile ne spun multe alte lucruri şi ne impun multe alte lucruri decât singurul pe care sunt îndreptăţiţi să-l spună - dacă ceva în sensul unui act normativ, lege sau hotărâre sau altceva este sau nu este constituţional", a declarat Antonescu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa BPN a PNL.

Liderul liberal a mai spus că CCR, prin decizia sa, face calendarul întregii ţări.

"Avem o lege care este declarată constituţională, obiecţia de neconstituţionalitate s-a respins, dar vine Curtea şi face calendarul întregii Românii punând în mare dificultate în primul rând proiectul regionalizării", a conchis preşedintele PNL.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că este constituţională modificarea Legii de organizare şi desfăşurare a referendumului prin care a fost scăzut pragul de prezenţă, dacă nu se aplică un an de la data intrării în vigoare.

×