x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: "Dacă Băsescu e validat din nou preşedinte, ştiu că vom trece toţi prin momente dificile"

Antonescu: "Dacă Băsescu e validat din nou preşedinte, ştiu că vom trece toţi prin momente dificile"

07 Dec 2009   •   00:00

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat aseară că, dacă Traian Băsescu va obţine un al doilea mandat de preşedinte şi PDL va avea "sentimentul unei stăpâniri" asupra României, "cineva trebuie să apere, încă o dată, valorile democratice" în România, subliniind că el şi PNL o vor face.



El a precizat, în declaraţia făcută după şedinţa BPC, că vrea să transmită "un gând de solidaritate" celor care i-au acordat votul în turul întâi, celor care l-au "însoţit în susţinerea" sa din turul doi pentru Mircea Geoană, pentru "proiectul Iohannis", precum şi celor care au votat pentru schimbare, "pentru ieşirea din multiplele crize în care se află România". "La ora la care vorbim, avem un rezultat contestat şi contestabil. Din punctul nostru de vedere, ne exprimăm încă o dată speranţa că autorităţile îndrituite să analizeze contestaţii, să analizeze validitatea unui rezultat atât de echilibrat, atât de dramatic o vor face. Le spun tuturor celor care au avut încredere în mine că va trebui să ne comportăm cu calm, cu luciditate, să avem încredere în verdictul autorităţilor pentru că, într-o democraţie, chiar atunci când este dramatic, chiar atunci când eşti dezamăgit, chiar atunci când ştii, dar nu poţi poate dovedi, că 30.000 sau 50.000 de voturi sunt duse dintr-o parte în alta şi schimbă soarta unei ţări pe următorii ani, chiar şi atunci trebuie să respecți proceduri şi să respecţi instituții", a spus el.

El şi-a exprimat "convingerea" că instituțiile vor proceda corect şi "speranţa" că este, poate, ultimul rând de alegeri la care "s-a vorbit din nou şi s-a văzut din nou turism electoral, oameni încolonaţi ziua în amiaza-mare la vot de primari şi duşi la vot pentru un anumit partid, în care s-a umblat cu sume enorme de bani, în care s-au cumpărat voturi, în care s-au traficat voturi, în care numărul voturilor anulate este dublu față de diferența care decide preşedintele şi soarta României pe următorii ani". "În legătură cu poziţia mea şi a Partidului Naţional Liberal în zilele ce urmează şi în anii ce urmează, îi asigur pe toţi alegătorii mei că am înţeles mesajul lor, îi asigur pe toţi că misiunea principală a mea şi a PNL în perioada următoare este să lucrăm pentru România în spiritul, în ideile şi în principiile pentru care eu şi noi am primit voturi, îi asigur, deşi e un moment greu şi ştiu că e un moment greu şi pentru ei", a continuat el.

Liderul PNL a opinat că, dacă Traian Băsescu va fi validat, din nou, preşedinte al României, ştie că toţi vor trece prin "momente dificile". "Ştiu că acest lucru va fi foarte rău pentru România, aşa cum am spus-o dinainte. Ştiu că va exista pericolul unui preşedinte aşa cum l-am văzut si aseară, îmbătat de euforia abuzului, îmbătat de euforia unui succes confecţionat şi ştim că există pericolul ca un partid care s-a comportat din minoritate ca un partid unic, să o facă şi mai abitir", a continuat el.Antonescu a menţionat că, dincolo de "mâhnirea" acestui moment, dacă acesta va fi verdictul, îi asigură pe cetăţenii care au dorit schimbarea şi care au avut încredere în el că liberalii vor fi păstrate valorile, principiile şi vor lupta în continuare pentru ele.  "Dacă nu am fost destui de această dată, suntem, totuşi, foarte mulţi. Şi pentru aceşti oameni, pentru aspiraţiile lor, pentru valorile lor, voi face politică atât cât voi continua în România şi îi asigur că nu mă voi abate nici un centimetru, nici eu, nici PNL, atâta vreme cât îl voi conduce, şi îl voi conduce, de la ceea ce înseamnă conduita politică pentru o bună guvernare, pentru o guvernare pluralistă, pentru apărarea valorilor democratice. Dacă Traian Băsescu va obţine un al doilea mandat şi PDL va avea sentimentul şi poate aritmetica unei stăpâniri asupra României, cineva trebuie să apere, încă o dată, valorile democratice, valorile europene în România. Şi vă asigur că PNL şi cu mine vom face", a conchis el.


×
Subiecte în articol: alegeri 2009