x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Dacă moţiunea de cenzură are succes, putem discuta şi despre schimbarea lui Blaga

Antonescu: Dacă moţiunea de cenzură are succes, putem discuta şi despre schimbarea lui Blaga

23 Apr 2012   •   10:15
Antonescu: Dacă moţiunea de cenzură are succes, putem discuta şi despre schimbarea lui Blaga

Liderul PNL a declarat ca, in masura in care succesul motiunii de cenzura ar conduce la reconfigurarea scenei politice, se poate discuta si de schimbarea lui Vasile Blaga de la sefia Senatului. Crin Antonescu a precizat insa ca acest lucru nu reprezinta o tinta principala pentru USL.

"Deocamdata ne concentram pe motiunea de cenzura. Asta este tinta principala. In masura in care un eventual succes al motiunii de cenzura ar reconfigura scena politica, putem sa discutam si despre schimbarea presedintelui Senatului. In acest moment nu e o urgenta pe agenda noastra", a spus Antonescu.

Liderul PNL a subliniat ca schimbarea lui Blaga de la presedintia Senatului nu este, insa, exclusa, in conditiile in care acesta nu mai detine majoritatea cu care a fost ales.

"Nu e insa deloc exclus. Am vazut pareri individuale conform carora domnul Blaga e baiat bun, conform carora domnul Blaga nu trebuie atins. Sigur, e ceva adevar in toate acestea, dar aici discutam depre politica si, in momentul in care domnul Blaga, care a devenit presedinte pe sustinerea unei anumite majoritati, nu mai are aceasta majoritate, se poate pune in discutie si schimbarea presedintelui Senatului", a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa.

Si presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, ca exista posibilitatea ca obtinerea majoritatii la Senat de catre opozitie sa conduca si la schimbarea actualei conduceri a institutiei, detinute de democrat-liberalul Vasile Blaga.

"Asa cum s-a schimbat majoritatea in favoarea celor de la putere si au schimbat conducerea Senatului, schimbarea aceasta poate sa duca si la schimbarea conducerii", a spus Iliescu.

×