x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: "Din interes electoral, Băsescu a transformat România în poligon pentru Viktor Orban şi alţi politicieni din Ungaria"

Antonescu: "Din interes electoral, Băsescu a transformat România în poligon pentru Viktor Orban şi alţi politicieni din Ungaria"

de mediafax    |    13 Aug 2013   •   15:09
Antonescu: "Din interes electoral, Băsescu a transformat România în poligon pentru Viktor Orban şi alţi politicieni din Ungaria"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Liderul PNL Crin Antonescu declară că Traian Băsescu nu are cum să declare de la Joseni că asumă vreun leadership, că preşedintele ar fi cauţionat transformarea României în poligon electoral pentru politicieni maghiari şi că încercarea de declanşare a unei cruciade împotriva Budapestei e provincială. Preşedintele PNL a făcut aceste aprecieri într-o conferinţă de presă susţinută, marţi, la sediul PNL, având ca temă recentele declaraţii ale unor politicieni maghiari şi reacţiile din România faţă de acestea.

"Traian Băsescu nu are cum să declare nici de la Joseni, nici de la Bruxelles sau din altă parte că asumă vreun leadership", a susţinut Antonescu.

"A ridicat vreodată Traian Băsescu în Consiliul European vreo problemă în legătură cu faptul că politicieni maghiari colegi PPE vrobesc lucruri nepotrivite? Nu. (...) O ridică la Joseni, n-o ridică pentru cei din Ungaria, ci pentru câţi electori mai găseşte pe vară şi pe toamnă în România", a mai spus el.

Antonescu a susţinut că din interes pentru câteva puncte electorale Traian Băsescu ar fi permis, "cauţionat", "transformarea României în poligon electoral" pentru Viktor Orban şi alţi politicieni din Ungaria.

El a adăugat că, "tot dintr-o încercare stângace", preşedintele ar declanşa acum "cruciade împotriva Budapestei".

Potrivit lui Antonescu, "în momentul în care deodată domnul Băsescu declanşează o cruciadă împotriva Budapestei de la Joseni (...) e o atitudine provincială, politicinistă şi electoralistă".

×