x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Cred că există presiuni din zona serviciilor ca Ponta să candideze la prezidenţiale

Antonescu: Cred că există presiuni din zona serviciilor ca Ponta să candideze la prezidenţiale

19 Noi 2013   •   11:04
Antonescu: Cred că există presiuni din zona serviciilor ca Ponta să candideze la prezidenţiale
Sursa foto: Raul Stef/Intact Images

Președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat aseară că el crede că există presiuni atât din interiorul PSD, cât și din zona unor oameni influenți din cadrul serviciilor pentru o candidatură a lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale.

"Eu cred că există presiuni și din afara partidului (PSD — n.r.), nu numai din interiorul partidului. Eu cred că există presiuni poate și din zona unor oameni influenți din servicii, cred, nu acuz pe nimeni, (...) să candideze dl Ponta, că aici nu se fac experimente. În afară de asta, dl Ponta este un om care fiind și prim-ministru, arătând destule calități în această perioadă, este un candidat, nu poți lua așa pe oricine pe motiv că este un partid mare, că am văzut în 2009 un candidat destul de celebru și totuși nu a mers treaba. Cred că există multe presiuni, dar asta nu mă face...", a declarat, luni seara, Antonescu, la B1 Tv.

Preşedintele PNL a precizat că are încredere în Victor Ponta că va respecta angajamentele.

"Nu pot să bag mână în foc că PSD și însuși Victor Ponta nu ar putea să hotărască la un moment dat, să ia această decizie din diferite motive, dar ceea ce cred în termeni raționali, probabilistici este că nu am niciun motiv să nu fac credit partenerului meu și partenerilor mei în încercarea de a duce un contract foarte greu, nu din cauza Opoziției, nici măcar din cauza presei, ci din cauza marilor nevoi ale cetățenilor", a spus liderul PNL.

Întrebat dacă are sentimentul acut că PSD își pregătește propriul candidat la prezidențiale, Antonescu a răspuns că "au fost momente când a fost și mai acut sentimentul acesta".

"Există, cum și liderii PSD au mărturisit-o, a mărturisit-o chiar și Victor Ponta, o presiune în interiorul acestui partid. Eu glumesc și ei nu se supără, alții, cu mai mult simț al umorului, nu, și vorbesc despre natura sovietică a acestui partid. (...) Natura aceasta sovietică cu ghilimele cu tot este până la urmă în natura chiar democratică atâta vreme cât se respectă niște reguli ale oricărui mare partid", a arătat liderul PNL, care a precizat că în situația în care PSD va desemna propriul candidat la prezidențiale PNL va lua act de eșecul USL.

Liderul PNL a spus că se teme de o rupere a USL, dar a punctat că are motive să fie optimist.

"Mă tem, pentru că ăsta ar fi un eșec și pentru noi și pentru cei din PSD, pentru toți care am făcut USL, în fața alegătorilor noștri. În sensul acesta mă tem, dar cred că am destule temeiuri să fiu optimist", a conchis Antonescu.

×