x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu îi invită la discuţii pe liderii partidelor parlamentare

Antonescu îi invită la discuţii pe liderii partidelor parlamentare

10 Noi 2010   •   00:00
Antonescu îi invită la discuţii pe liderii partidelor parlamentare

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a transmis, astăzi, o scrisoare deschisă lui Emil Boc, Marko Bela, Victor Ponta şi Varujan Pambuccian, invitându-i la dialog şi propunând ca prima întâlnire să aibă loc, luni, 15 noiembrie.

"Situaţia actuală a României ne obligă pe noi, mandatarii încrederii cetăţenilor, să manifestăm responsabilitate şi preocupare reală faţă de rezolvarea crizei în care se zbat ţara şi societatea", susţine Crin Antonescu, în scrisoarea deschisă transmisă presei.

Crin Antonescu susţine că "războiul politic" pe care PNL nu l-a dorit şi nu îl doreşte a fost generat de "obsesia pentru putere absolută şi pentru controlul total al resursei financiare publice", manifestate de actuala putere şi agravează criza de încredere a românilor în instituţiile democratice ale statului.

"Războiul politic împiedică identificarea şi aplicarea, prin efort comun, a măsurilor de natură să genereze depăşirea crizei economice grave în care se află România. Atât eu, cât şi colegii mei din PNL considerăm că, în faţa realităţii crunte a României de astăzi, forţele politice trebuie să înceteze războiul politic, chiar dacă acesta le aduce câştiguri: puterii, pentru că se menţine la tabloul de control al banului public, opoziţiei, pentru că poate puncta electoral", adaugă Antonescu.

Liderul PNL se declară convins că "impasul României de astăzi nu poate fi depăşit decât prin dialog real între putere şi opoziţie, dialog care să genereze un plan comun pentru ieşirea României din criza economică şi instituţională".

"Pe aceste considerente, vă invităm să inaugurăm acest dialog luni, 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la o oră pe care o vom stabili împreună, pe calea discuţiilor informale", le scrie în încheiere Antonescu lui Boc, Marko, Ponta şi Pambuccian.


×
Subiecte în articol: politic