x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu îl ameninţă pe Băsescu: Dacă luni Haşotti nu e învestit, iniţiem procedura de suspendare!

Antonescu îl ameninţă pe Băsescu: Dacă luni Haşotti nu e învestit, iniţiem procedura de suspendare!

22 Iun 2012   •   07:49
Antonescu îl ameninţă pe Băsescu: Dacă luni Haşotti nu e învestit, iniţiem procedura de suspendare!

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca daca presedintele Traian Basescu nu il va investi luni pe Puiu Hasotti la Cultura, fara nicio declaratie despre lucrarile acestuia, atunci va cere parlamentarilor PNL declansarea procedurii de suspendare a sefului statului.

"Solicitarea scrisa ceruta de Basescu lui Puiu Hasotti cum ca n-a plagiat reflecta dorinta dorinta presedintelui de a umili partidele, oamenii politici, guvernarea actuala. A trecut vremea in care isi putea permite sa-si bata joc de PNL. Nu va primi o asemenea hartie si luni, la ora 19:00, il va investi in funtia de ministru al Culturii pe Puiu Hasotti.

Eu nu accept din partea lui Traian Basescu ceea ce altii, din nefericire, au acceptat. A ajuns sa faca din Romania o tara aproape bananiera. Nici eu, nici Victor Ponta nu suntem dispusi sa-i mai permitem injosirea vietii politice, a unor oameni cu buna credinta. Daca Traian Basescu nu semneaza luni, in conformitate cu prevederile legale, investirea lui Puiu Hasotii, voi cere parlamentarilor PNL initierea procedurilor de suspendare. Politica se face cu oameni, nu cu fiare. Pentru noi, presedintele tarii nu este capul unei haite de animale, ci este, sau va invata sa fie, sau nu va mai fi presedinte, un presedinte civilizat. Daca ii plac raporturile de forta, atunci ii spun clar ca nu va primi niciun fel de hartie si luni il va investi pe Puiu Hasotii, si va asigur ca o va face, fara sa comenteze. Traian Basescu, achita-te de obligatiile constitutionale sau vei pleca!", a amenintat Crin Antonescu.

"Asistam de ceva vreme, de la scurta vreme dupa investirea guvernului Ponta, la un razboi impotriva unui guvern legitim, impotriva actualei majoritati parlamentare. Aceste lucruri nu fac bine Romaniei. In momentul in care Romania are nevoie de prestigiu, de imagine de stabilitate, Traian Basescu genereaza contrariul.

Este datoria noastra sa punem capat acestui razboi. Traian Basescu nu-si va mai face de cap. Le cer tuturor sa inteleaga ca, in ciuda sezonului estival, nu intram in vacanta. trebuie sa punem capat aberatiilor si abuzurilor. Le cer sa fie determinati, le cer sa fie hotarati. Le cer tututor celor care actibveaza in structuri ale statului roman aflate in directa sau indirecta subordonare a lui Basescu sa fie responsabili.

Nu mai putem accepta niciun centimetru de incalcare a Constitutiei. Am cerut specialistilor sa faca un inventar al faptelor si declaratiilor neconstitutionale ale lui Traian Basescu", a mai spus presedintele PNL.

Presedintele Traian Basescu i-a solicitat, joi, premierului Victor Ponta sa transmita o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat pentru portofoliul Culturii, Puiu Hasotti, care sa ateste ca teza de doctorat a acestuia si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat.

"Luand in considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzati o parte dintre membrii Executivului si impactul major negativ asupra Romaniei in plan intern si international generat de existenta unor astfel de suspiciuni, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a solicitat joi, 21 iunie a.c., intr-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, sa transmita, pana la data depunerii juramantului de investitura, o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Hasotti, care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.


×