x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu, încă o trădare: Voi propune mutarea liberalilor la PPE

Antonescu, încă o trădare: Voi propune mutarea liberalilor la PPE

26 Mai 2014   •   10:28
Antonescu, încă o trădare: Voi propune mutarea liberalilor la PPE
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
UPDATE 14:47 - Biroul Permanent Naţional (BPN) al Partidului Naţional Liberal a decis, astăzi, afilierea la Partidul Popular European, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

"BPN al PNL a decis cu majoritate de voturi, un vot împotrivă şi trei abţineri ca PNL să se alăture grupului PPE şi europarlamentarii noştri să facă parte din PPE", a spus purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Potrivit acesteia, decizia va fi înaintată Delegaţiei Permanente a PNL.
.........................................

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, luni, că va propune în şedinţa Biroului Politic ca europarlamentarii PNL să adere la Partidul Popular European (PPE).

''Orizontul politic care se deschide este stânga - dreapta.(...) În urma consultării şi cu mulţi colegi, la BPC voi propune ca europarlamentarii PNL să adere la PPE. Este o decizie pe care eu o voi propune şi care sper să fie adoptată - nu ne putem asuma riscul ca Comisia Europeană să fie condusă de un preşedinte socialist (...) există o compatibilitate doctrinară, de orientare strategică. Cine va avea mai multe mandate între PPE şi PES va desemna preşedintele Comisiei Europene. Opţiunea noastră este una foarte clară, pentru dreapta, pentru un preşedinte al Comisiei Europene din partea PPE'', a spus Antonescu.

Liderul liberal a precizat că există o compatibilitate doctrinară între PPE şi PNL, "care este tradiţional un partid de dreapta, cel mai vechi partid de dreapta din România".

"Dreapta trebuie să îşi unească forţele în Europa, dreapta trebuie să îşi unească forţele în România. Sper ca la Biroul Central această decizie să fie luată", a mai spus Crin Antonescu.

×