x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu nu se retrage din cursa PNL pentru prezidenţiale: Exclud varianta unei candidaturi independente

Antonescu nu se retrage din cursa PNL pentru prezidenţiale: Exclud varianta unei candidaturi independente

21 Iul 2014   •   15:41
Antonescu nu se retrage din cursa PNL pentru prezidenţiale: Exclud varianta unei candidaturi independente

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat astăzi că nu renunţă la candidatura pentru prezidenţiale în contextul rezultatelor sondajului intern realizat de liberali pentru desemnarea prezidenţiabilului şi a precizat că exclude varianta unei candidaturi independente la acest scrutin.

"Nu le comentez (n.r. - rezultatele sondajului). Este un sondaj pe care nu mi-l asum, dar pe care nu-l contest", a spus Antonescu, care a precizat că nu va cere realizarea unui alt sondaj, amintind că în urmă cu zece zile a propus să se treacă la vot fără sondaje, în condiţiile în care nu au fost făcute analizele iniţiale.

Antonescu a spus că va cere în continuare votul delegaţilor.

"Aici pare că nu se înţeleg nişte lucruri de mai multă vreme şi să mai încercăm o dată. Nu este vorba că mai cer eu sau cere cineva. Orice desemnare a unui candidat de către un partid este o decizie politică. Ea trebuie formalizată cumva. Ea nu se poate lua în constatarea unor sondaje, ea pur şi simplu în baza sondajelor, în baza tuturor factorilor pe care cineva îi poate avea în minte atunci când ia o decizie, trebuie să însemne o decizie luată prin vot de un for al unui partid. În conformitate cu statutul, Delegaţia Permanentă", a afirmat fostul lider al PNL.

Antonescu a spus că îşi menţine declaraţia potrivit căreia este cel mai potrivit candidat din partea PNL. În plus, fostul preşedinte al PNL a precizat că nu i-a cerut nimeni să se retragă din cursa pentru desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie.

Fostul lider al PNL a pledat pentru un vot uninominal în cazul desemnării candidatului la Preşedinţie, dar a afirmat că dacă se va decide să fie vot secret, nu are nimic împotrivă, dar că acest tip de vot va responsabiliza anonim conducerea liberalilor.

Crin Antonescu a exclus varianta unei candidaturi independente la alegerile prezidenţiale.

×