x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: PNL a făcut parte din "sistemul ticăloşit"

Antonescu: PNL a făcut parte din "sistemul ticăloşit"

de Monica Iordache Apostol    |    16 Feb 2009   •   00:00

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu l-a acuzat voalat pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu că a păstrat PNL în cadrul "sistemului ticăloşit" "patronat" de Traian Băsescu.



"Ceea ce spun, cu riscul de a contraria, este că PNL a fost şi el în bună parte componentă a sistemului. În măsura în care PNL nu a reuşit să prevină, să rupă sistemul, să dizolve sistemul, să iasă din sistem, bucla FSN-ului s-a închis şi PNL se zbate între proiecte de viitor şi argumente sau justificări pentru trecut", a declarat Antonescu la Timişoara, adă­u­gând că va dori să candideze la şefia partidului doar dacă va avea "o confruntare între viziuni pentru a lupta, cu întregul partid, împotriva sistemului".

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat însă nedumerit de afirmaţiile lui Antonescu, spunând că şi el, şi PNL au fost "într-un conflict deschis" cu Traian Băsescu.  

PREŞEDINTELE EXECUTIV, NEDORIT
Acuzele lui Antonescu sunt de fapt preambulul anunţului oficial că va candida la şefia PNL, împotriva lui Tăriceanu. În spatele declaraţiilor publice se duc însă lupte în PNL pentru modificarea statutului partidului şi pentru câştigarea bună­voinţei filialelor.

Comisia de modificare a statutului, dominată de fideli ai lui Tăriceanu, a respins propunerea lui Lu­do­vic Orban de a fi înfiinţată funcţia de preşedinte executiv, funcţie la care el însuşi ar fi vrut să candideze. Surse liberale spun că nici şefii de filiale nu vor apa­riţia acestui post, pentru că ar fi nevoiţi să îl înfiinţeze şi la nivel judeţean, şi nu au nevoie de "concurenţă".

Acest lucru îl lasă descoperit pe Lu­do­vic Orban, care inventase această funcţie pentru a-i fi de ajutor lui Crin Antonescu. Planul lui Orban este să-l sprijine pe Antonescu să câştige şefia partidului, iar el să devină pre­şedinte executiv. "Trocul" a fost primit de Antonescu în tă­ce­re, cu promisiunea de a nu se pronunţa public nici în favoa­rea, nici în defavoarea lui. Preferinţa lui Antonescu este însă ca atât el, cât şi Orban să lupte individual, fiecare pentru obiectivul lui. Mai mult, surse liberale spun că nici Antonescu nu este prea încântat de apariţia funcţiei de preşedinte executiv, părându-i-se mai potrivită cea de secretar executiv al partidului, cu puteri organizatorice sporite.

×
Subiecte în articol: politic pnl antonescu