x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: PNL, gata să voteze revizuirea Constituţiei

Antonescu: PNL, gata să voteze revizuirea Constituţiei

de Agerpres    |    18 Mar 2014   •   21:01
Antonescu: PNL, gata să voteze revizuirea Constituţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că liberalii sunt gata să voteze în Parlament proiectul privind revizuirea Constituţiei, arătând că va avea, cel mai probabil, o discuţie cu premierul Victor Ponta şi cu ceilalţi lideri ai majorităţii cu privire la referendumul pe marginea modificării Legii fundamentale.

"Proiectul pare a nu mai fi actual din cauza legii referendumului. În Parlament, PNL este gata să voteze acest proiect aşa cum l-am gândit şi discutat în Comisia de revizuire, ţinând cont de acele observaţii imperative ale CCR pe care trebuie să le respectăm", a spus Antonescu, la TVR1.

El a subliniat că îşi asumă în continuare acest proiect.

"Tot ce am lucrat acolo împreună cu cei din PSD, dar şi cu colegii de la celelalte partide, inclusiv din Opoziţie, proiectul aşa cum a ieşit el, eu mi-l asum în continuare, că este din ce mai puţin probabil să avem prezenţa pe care un referendum o reclamă pentru ca această Constituţie să intre în vigoare, că eventual se va mai organiza sau nu referendumul, chestiunea aceasta nu o ştiu că nu mai ţine de mine", a arătat liderul PNL.

El a spus că va avea cel mai probabil o discuţie cu liderii majorităţii cu privire la referendumul pentru revizuirea Legii fundamentale.

"O să mai am, probabil, o discuţie cu primul ministru, în calitatea sa de preşedinte al PSD, şi cu ceilalţi lideri ai majorităţii ca să vedem dacă doresc sau nu să facem un referendum, pentru că dacă doresc să mai facem un referendum intrăm într-un anumit calendar, dacă nu, nu", a afirmat Antonescu.

×
Subiecte în articol: crin antonescu revizuirea constitutiei