x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Ponta a devenit cuminte în sarcinile pe care Băsescu i le trasează

Antonescu: Ponta a devenit cuminte în sarcinile pe care Băsescu i le trasează

de Mediafax    |    19 Dec 2013   •   07:57
Antonescu: Ponta a devenit cuminte în sarcinile pe care Băsescu i le trasează

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la B1TV, comentând faptul că Victor Ponta a l-a comparat, la RTV, cu Traian Băsescu, că ar putea să se simtă "uşor flatat" de afirmaţia liderului PSD la cât de cuminte a devenit premierul în "sarcinile pe care şeful statului i le trasează.

"Eu am de vreo nouă ani de zile o proastă părere, una peste alta, despre activitatea şi roadele politice ale activităţii domnului Băsescu. Dar dacă mă uit cât de cuminte a devenit domnul Ponta în sarcinile trasate de domnul Băsescu, aş putea să mă simt chiar uşor flatat", a afirmat Antonescu, într-o intervenţie la B1TV.

El a fost întrebat la ce anume se referă atunci când vorbeşte de conformarea lui Ponta faţă de Traian Băsescu.

"De exemplu, la povestea cu acciza", a replicat Antonescu.

Guvernul a amânat, prin ordonanţă de urgenţă, termenul de introducere a accizei de 7 eurocenţi la carburanţi, ordonanţa fiind însă aprobată doar după ce membrii Cabinetului au primit, pe masă, decretul prin care preşedintele Traian Băsescu promulgă bugetul.

Liderul PNL a mai fost întrebat cum apreciază afirmaţia lui Ponta privind faptul că s-a terminat cu bine criza din USL, iar Antonescu a replicat: "Da, ce să zic, eu încurajez optimismul tinerilor întotdeauna".

"Eu cred că neînţelegerile privitoare la regimul candidaturii mele în numele USL au pornit din momentul în care eu am spus public foarte clar şi nu mai puţin respectuos faţă de partenerii mei de alianţă că dacă eu voi candida şi voi deveni preşedintele României, eu candidez acolo pentru grupul din PSD, pentru grupul din PNL, nu mă duc acolo să fac ce-mi spun sau ce nu-mi spun alţii, şi că în ultimă instanţă sunt candidatul unei forţe politice, dar primesc sau nu primesc votul de la cetăţenii români. De atunci a început toată supărarea şi nu am ce să fac în această privinţă, lucrurile rămân cum le-am spus eu", a mai afirmat Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că în ultima perioadă liderul PNL Crin Antonescu este "tot un fel de Băsescu", în sensul că este conflictual şi se ceartă şi cu aliaţii şi cu adversarii, implicându-se în războaie care nu ţin de un candidat la prezidenţiale.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta crin antonescu