x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu renunţă la Cotroceni: "Voi susţine un candidat acceptat de dreapta!"

Antonescu renunţă la Cotroceni: "Voi susţine un candidat acceptat de dreapta!"

31 Mai 2014   •   13:37
Antonescu renunţă la Cotroceni: "Voi susţine un candidat acceptat de dreapta!"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele interimar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat sâmbătă că nu va candida la alegerile prezidenţiale din toamnă.

"Ştiu că sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea. Am forţa, personalitatea, conturul, ideile, viziunea, experienţa politică necesară şi capacitatea de a împiedica ca PSD-ul să ajungă la Cotroceni. Nu pot să nu ţin cont de toate aceste lucruri. Ştiu că oamenii politici adevăraţi sunt cei care schimbă sondajele şi nu sondajele schimbă oamenii politici", a declarat Antonescu.

"Am tot ce este necesar pentru acestă luptă. Nu am timp să demontez fixaţii, să vindec resentimente, să lărgesc orizontul unor mărginiri. E urgent ca eforturile de unificare a dreptei să facă paşi. Anunţ intenţia de a nu candida la preşedinţia României", a spus el.

"Astfel voi susţine un candidat care să fie acceptat mai uşor de ceea ce înseamnă forţă politică de dreapta, presă de dreapta, de toţi aceia care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni pentru că pietonul acela este cetăţeanul român. Bătălia toamnei este între pietoni şi baroni", a explicat liberalul.
 
Totodată, Crin Antonescu a anunţat că va renunţa şi la interimatul PNL, începând de luni.

"Am decis să demisionez, în urma neobţinerii unui procent de 20% la alegerile europarlamentare pentru că pentru mine înseamnă nevoia unui nou ciclu, a unui nou lider, a unei nevoi de organizare. Le spun turoror mebrilor PNL şi a simpatizanţilor, nimeni în PNL nu va pune vreodată problema schimbării acestui nume istoric. în cursul unor negocieri nu am început cu acest lucru. Chiar dacă nu voi mai fi preşedinte sunt aici, nu plec nicărieri şi garantez că numele şi indentitatea PNL nu vor fi schimbate. Pun capăt şi interimatului meu la partid", a anunţat Antonescu.

×
Subiecte în articol: crin antonescu candidatura presedintie