x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: România va avea un guvern USL cu Iohannis vicepremier ori nu va mai avea un guvern USL

Antonescu: România va avea un guvern USL cu Iohannis vicepremier ori nu va mai avea un guvern USL

de Agerpres    |    22 Feb 2014   •   18:30
Antonescu: România va avea un guvern USL cu Iohannis vicepremier ori nu va mai avea un guvern USL
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că marţi fie 'România va avea un guvern USL cu Klaus Iohannis vicepremier şi ministru de Interne, fie nu va mai avea un guvern USL, ci va avea ce va cârpi domnul Ponta'.

Antonescu a declarat sâmbătă, la Palatul Parlamentului, că un dialog cu premierul este necesar până în ultimul moment, menţionând că a încercat să ia legătura cu Ponta, dar nu a reuşit.

'Din punctul meu de vedere, oricând îi stau la dispoziţie domnului Ponta şi, în plus, l-am şi sunat pentru a vedea dacă domnia sa crede că e cazul să mai vorbim. Eu cred că este cazul până în ultimul moment, având în vedere că luni nu voi fi în ţară', a spus Antonescu.

Liderul liberal s-a referit şi la o 'campanie mincinoasă' care s-ar desfăşura în media împotriva sa şi a lui Iohannis.

'Ieri am văzut lucruri spectaculoase la televiziuni. (...) E o campanie profund mincinoasă şi împotriva mea şi împotriva lui Klaus Iohannis, care ne arată clar care e problema. Problema e una simplă: nu doresc să accepte venirea lui Klaus Iohannis în Guvern', a afirmat Antonescu.

În opinia sa, premierul 'nu acceptă în ruptul capului' cooptarea lui Klaus Iohannis în Cabinetul său.

'Sunt minciuni în val, o campanie grosieră, o campanie de cea mai joasă speţă, care ne arată răspunsul la întrebarea 'de ce moare USL-ul, de ce nu vom avea un guvern USL?' Pentru că domnul Ponta şi diverşii săi acoliţi nu acceptă în ruptul capului ca un om care e vicepreşedinte PNL, care este apreciat de o mare parte dintre români să vină la Guvern', a declarat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a mai precizat că, în cazul în care PNL iese de la guvernare, partidul său nu are subiecte de discuţie cu actuala Opoziţie.

'Chiar şi dacă ieşim de la guvernare, nu avem ce să discutăm cu reprezentanţii Opoziţiei. (...) Între noi şi domniile lor, cei ce au a se spăla de păcate, pentru a se repara de o imagine compromisă, sunt ei, nu noi, pentru că noi nu avem a repara o imagine compromisă', a spus Antonescu.

×
Subiecte în articol: scandal USL klaus iohannis crin antonescu