x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Să nu ne pierdem umorul. Criza cu Coreea de Nord a fost depăşită, o să trecem şi de cea cu PC

Antonescu: Să nu ne pierdem umorul. Criza cu Coreea de Nord a fost depăşită, o să trecem şi de cea cu PC

21 Iun 2013   •   14:07
Antonescu: Să nu ne pierdem umorul. Criza cu Coreea de Nord a fost depăşită, o să trecem şi de cea cu PC

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, comentând poziţia exprimată de PC despre ACD, că nu trebuie pierdut simţul umorului nici în momentele grele. "Nu trebuie să ne pierdem simţul umorului nici în momentele grele, ceea ce nu înseamnă că nu luăm lucrurile în serios. Omenirea a putut depăşi, de pildă, criza creată la un moment dat de Coreea de Nord, a fost o ameninţare foarte seriosă. Până la urmă au putut fi depăşite, şi o să putem şi noi depăşi această criză cu PC", a spus Antonescu.

Întrebat dacă a primit scrisoarea înaintată de preşedintele PC, Daniel Constantin, care ar fi făcut referire la situaţia ACD, preşedintele PNL a răspuns: "Am probleme de corespondenţă văd, la un moment dat şi domnul Băsescu mi-a trimis o scrisoare la care se pare că nu am răspuns. În fine, am trecut şi peste asta, voi vedea exact ce scrisoare mi-a trimis Daniel Constantin. Nu m-am aşteptat, în sensul că ne-am întâlnit fizic destul de des în ultima vreme şi nu mi-a spus măcar să caut în cutia poştală".

Liderul PNL a precizat că aşteaptă o discuţie oficială cu liderii PC în care să fie clarificate lucrurile, iar dialogul nu se poate purta prin intermediul televiziunilor. "Nu putem comunica doar prin televizor, evident fiecare pentru milioanele noastre de alegători, ca partid şi la televizor, ca să ştie oamenii (...) Milioane de alegători ale conservatorilor, milioanele de alegători ale liberalilor, să ştie ce poziţii avem", a comentat Antonescu, potrivit Mediafax.

El a precizat că că nu sunt reuniuni ale USL la care să nu fie reprezentat şi PC, însă a admis faptul că nu au mai fost organizate şedinţe speciale ale ACD. "Asta nu a fost deloc în detrimentul PC, pentru că am fi putut fi şi într-o asemenea variantă (...) Puteam să avem şi varianta în care înainte de întâlnire USL să avem o întâlnire ACD şi după aceea să mă întâlnesc numai eu cu dnul Ponta, în calitate de copreşedinţi ai alianţei, că numai noi suntem, şi eu să-l reprezint în aceste întâlniri şi pe domnul Daniel Constantin. Mi s-a părut mai simplu, mai colegial, şi oricum mai convenabil pentru PC să ne întâlnim direct toţi trei, de la o vreme şi cu domnul Gabriel Oprea, care e preşedintele UNPR şi să luăm toate deciziile împreună", a mai spus Antonescu.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a făcut aceste precizări după şedinţa Biroului Executiv al partidului, arătând că din discuţiile avute privind activitatea în plan local s-a constatat că protocolul cu ACD fizic nu funcţionează.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat că nemulţumirile PC privind activitatea ACD se pot lămuri prin discuţii între liderii PNL şi PC, menţionând că relaţiile sunt cel puţin normale, iar conservatorii nu au nicio limitare să candideze pe cont propriu la PE.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta consideră că decizia Partidului Conservator de a-şi prezenta poziţiile ca partid distinct în USL nu va afecta funcţionarea Uniunii, deoarece este normal să existe uneori "mici frecuşuri", care nu vor influenţa însă stabilitatea USL.

×
Subiecte în articol: crin antonescu criza pc bogdan ciuca ACD