x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: “Săftoiu, o moralistă second-hand achiziţionată pe vremea lui Dinu Patriciu”

Antonescu: “Săftoiu, o moralistă second-hand achiziţionată pe vremea lui Dinu Patriciu”

de Monica Iordache Apostol    |    11 Mar 2011   •   17:16

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că va menţine alianţa cu Partidul Conservator, în ciuda verdictului dat de Înalta Curte de Casaţie şI Justiţie prin care liderul fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost declarat colaborator al Securităţii. “Am încheiat o alianţă clară, cu obiective clare, ştiind că asupra lui Dan Voiculescu planează această suspiciune şI având convingerea că nu puteai lucra în comerţul exterior înainte de 1989 fără să ai o anumită relaţie cu Securitatea. Am făcut cu votul PNL o alianţă cu PC şI cu PSD - în care preşedinte de onoare este Ion Iliescu, ceea ce este şI mai grav, dar voi colabora cu ei atâta timp cât elementele şI principiile acestei alianţe vor  fi respectate”, a declarat Antonescu. El a explicat însă că lupta împotriva fostei Securităţi a devenit un “caraghioslâc”, pentru că “o lege sănătoase şI completă a lustraţiei ar fi avut efecte benefice în 1990”. “Nu s-a reuşit asta din motive istorice, iar românii au ales de trei ori ca preşedinte democratic un fost lider de vârf al PCR şI de două ori un om ale cărui raporturi cu Securitatea nu au fost niciodată clarificate”, a declarat Antonescu referindu-se la Ion Iliescu şI, respectiv, la Traian Băsescu. În privinţa actualului şef al statului, Antonescu a amintit că singurul răspuns al lui Traian Băsescu la întrebarea dacă a colaborat sau nu cu Securitatea a fost: “Daţi-mi dosarul meu de Securitate şI îl fac public!”. Mai mult, a amintit el, PNL şi-a ales, în 2002, cu o largă majoritate un preşedinte de partid, pe Theodor Stolojan, care a deţinut o poziţie înaltă în Ministerul de Finanţe ceauşist, “poziţie în care cu siguranţă se bucura de încrederea Securităţii”. “Nu puteai să lucrezi în comerţul exterior, în Ministerul de Finanţe sau la filiala Navrom din Anvers fără să ai o anumită relaţie, aprobare, susţinere din partea Securităţii. Nu sunt dispus să fac pe prostul şI să mă las victimă propagandei unui om care nu şi-a clarificat relaţia cu Securitaea nici măcar cât Dan Voiculescu”, l-a invocat Antonescu pe şeful statului.

În plus, preşedintele PNL s-a arătat iritat de reproşurile aduse de Sulfina Barbu, “şefa femeilor pediste”, şI de Adriana Săftoiu, “o femei pedistă”. “E incredibil să mă someze Sulfina Barbu care este asociată într-o firmă cu ofiţerul de Securitate Silvian Ionescu. Adică putem să facem bani cu ofiţerii de Securitate, dar nu putem suporta că Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea”, a declarat Antonescu, amintind şI că răspunsul lui Barbu, întrebată despre faptul că şI Alianţa D.A. A format o guvernare cu partidul lui Dan Voiculescu, în 2004, a fost acela că “interesul cerea formarea unei majorităţi parlamentare”. “Păi asta vreau şI eu să fac, o majoritate cu PSD şI PC!”, a replicat Antonescu.  “Adriana Săftoiu, o altă femeie pedistă, o moralistă second-hand achiziţionată pe vremea lui Dinu Patriciu sau Călin Popescu Tăriceanu, ţipă ascuţit. Îmi spune că trecutul contează. Nu mai spuneţi, doamna Săftoiu! Într-adevăr, trecutul contează!”, I s-a adresat Antonescu acesteia, în absenţă. În acelaşi context, Antonescu a amintit că, în 2005, PD, în loc să-l voteze alături de PNL pe fostul deţinut politic Ticu Dumitrescu la conducerea CNSAS, a rupt înţelegerea din cadrul Alianţei D.A. şI a l-a votat, alături de PSD şI PRM, pe juristul Corneliu Turianu.

În replică, deputatul PNL Adriana Săftoiu a declarat că ea şI Antonescu au percepţii diferite asupra cuvântului ”. “Trecutul contează şi eu mi l-am asumat. Se pare însă că domnul Antonescu are o problemă în a-şi asuma declaraţii, chiar şi în ceea ce mă priveşte pe mine, referitoare la trecut", a spus Săftoiu.

×