x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu şi MRU, negocieri pentru formarea unei alianţe. Ungureanu: "Suntem într-o fază incipientă"

Antonescu şi MRU, negocieri pentru formarea unei alianţe. Ungureanu: "Suntem într-o fază incipientă"

27 Mai 2014   •   14:41
Antonescu şi MRU, negocieri pentru formarea unei alianţe. Ungureanu: "Suntem într-o fază incipientă"
UPDATE 14:44 - Preşedintele partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat astăzi, după o întâlnire pe care a avut-o cu liderul liberal demisionar, Crin Antonescu, la sediul PNL, că există discuţii "într-o fază incipientă" la nivelul partidelor de dreapta şi trebuie făcut ceva 'pentru a nu lăsa ţara în mâna PSD".

"Există discuţii la nivelul partidelor de dreapta, suntem într-o fază incipientă. Apelul meu către colegii noştri din partidele de opoziţie este de a nu pronunţa nume, de a nu livra atacuri, dintr-o parte într-alta, de a fi decenţi, respectând votul de duminică. Ceea ce ne trebuie în acest moment este un proiect pentru România, nu facem propuneri, nu ne autopropunem, nu vorbim despre nume de persoane, interesul nostru este în primul rând interesul naţional", a spus Ungureanu, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă a discutat cu Antonescu despre o fuziune a Forţei Civice cu PNL, Ungureanu a răspuns: "Nu discutăm despre fuziuni".

"Sunt destui oameni politici responsabili în România în partea dreaptă, partide politice responsabile care au învăţat lecţia din votul de duminică pe seama lucrurilor care s-au întâmplat, pe seama constatării dezastrului electoral. Trebuie să facem ceva pentru a nu lăsa ţara în mâna PSD", a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.
------------------------------

Crin Antonescu se află în discuţii cu Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Forţei Civice şi fost membru PNL, despre o posibilă alianţă, potrivit stiripesurse.ro.

"Vremea orgoliilor a trecut şi a devenit irelevant cine şi în jurul cui se va uni dreapta. România are nevoie de o formaţiune politică de dreapta puternică, nesubminată de interesele unuia sau altuia. Mai important decât persoana celui care va candida în toamnă este programul pe care dreapta îl va prezenta poporului român. Suntem datori să punem deoparte tot ce ne desparte. Cine nu va face acest lucru va fi vinovat pentru eşecul de la prezidenţiale şi pentru capitularea dreptei în următorii zece ani", a spus Ungureanu, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, Mihai Răzvan Ungureanu susţine că România are nevoie de o formaţiune politică de dreapta "puternică, nesubminată de interesele unuia sau altuia", adăugând că programul pe care dreapta îl va prezenta alegătorilor are o importanţă mai mare decât persoana care va candida în toamnă la prezidenţiale.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, a declarat că există discuţii la nivelul partidelor de dreapta, dar aceste discuţii sunt încă într-o fază incipientă.

"Există discuţii la nivelul partidelor de dreapta, suntem într-o fază incipientă. Apelul meu la colegii de dreapta este să renunţe la atacuri. Nu suntem încă în faza de a spune nume. Ceea ce vrem e să venim cu un proiect pentru ţară. Nu discutăm despre nume. Şi nu vorbim despre fuziuni. Suntem partide care au învăţat din alegerile de dreapta. Trebuie să facem ceva după dezastrul negocierilor, pentru a nu lăsa ţara pe mâna PSD-ulu", a declarat şeful Forţei Civice.


×