x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu:Traducerea declaraţiei lui Băsescu privind premierul arată că va face acest lucru după bunul plac

Antonescu:Traducerea declaraţiei lui Băsescu privind premierul arată că va face acest lucru după bunul plac

13 Noi 2012   •   15:52
Antonescu:Traducerea declaraţiei lui Băsescu privind premierul arată că va face acest lucru după bunul plac
Sursa foto: Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu se foloseşte de sintagma 'interesul naţional' în ceea ce priveşte desemnarea viitorului premier pentru a sublinia că va face acest lucru după bunul său plac.

'Domnul Traian Băsescu a răspuns 'Voi desemna un premier, eu Traian Băsescu, în conformitate cu interesul naţional' şi traducerea mea pentru folosirea de această dată şi în această împrejurare a conceptului de interes naţional este de pur şi simplu 'bun plac' (...) adică eu, Traian Băsescu, stabilesc care este interesul naţional şi fără să mă intereseze deloc, dar deloc ce votează milioanele de oameni, compatrioţii mei, hotărăsc eu care este interesul naţional, deci hotărăsc eu cine să formeze Guvernul în România, indiferent de rezultatul alegerilor', a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, Antonescu a afirmat şeful statului îi poate cere premierului să realizeze o remaniere guvernamentală, dar a punctat că responsabilitatea asupra Executivului o are exclusiv premierul.

'Preşedintele poate să ceară, preşedintele poate să ceară orice, e de la sine de înţeles, că responsabilitatea asupra alcătuirii şi funcţionării Guvernului revine exclusiv premierului, fără nicio atribuţie a preşedintelui şi că Guvernul în ansamblul său se află integral exclusiv sub controlul Parlamentului. Pornind de la ceea ce ANI, în prima zi de campanie, a formulat ca acuzaţie de incompatibilitate împotriva a trei miniştri şi un secretar de stat, dl Băsescu doreşte să impună primului ministru să se comporte în faţa acestor acuzaţii ca în faţa unor sentinţe. Ele nu sunt sentinţe, imediat miniştri respectivi şi-au prezentat respingerea acestor acuzaţii cu documente pe care le-au prezentat opiniei publice şi suntem în interiorul statului de drept', a spus Antonescu.

×