x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Uneori sunt dezamăgit, dar asta nu înseamnă că nu îl sprijin pe Ponta și Guvernul său

Antonescu: Uneori sunt dezamăgit, dar asta nu înseamnă că nu îl sprijin pe Ponta și Guvernul său

01 Noi 2013   •   09:35
Antonescu: Uneori sunt dezamăgit, dar asta nu înseamnă că nu îl sprijin pe Ponta și Guvernul său

Liderul PNL Crin Antonescu consideră că o evoluție proastă a actualei guvernări afectează șansele candidatului USL la Președinție, subliniind că, deși uneori este dezamăgit, asta nu înseamnă că nu-l sprijină în continuare pe premierul Victor Ponta și Guvernul acestuia.

"O evoluție proastă a guvernării USL este evident că scade șansele candidatului USL la Președinție. Am avut sentimentul că și primul-ministru și, desigur, oamenii care mai vorbesc pe lângă dânsul despre asta nutresc teama că eu nu aș fi suficient de solidar, ba chiar că aș vrea să fac greutăți în plus Guvernului. Nu! Sunt perfect solidar cu deciziile Guvernului pe care le cunosc", a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

Președintele Senatului a precizat că o decizie pe care nu a cunoscut-o a fost cea referitoare la proiectul Roșia Montană, motiv pentru care a și reacționat.

"Sunt deplin solidar cu deciziile Guvernului, cu bugetul pe care l-a făcut sau pe care îl va face Guvernul, pentru că-l discutăm, cu toate întârzierile, le asumăm împreună. Eu aș spune, dimpotrivă, că toată lumea a putut vedea, relația a fost foarte corectă — eu și PNL am avut o atitudine ireproșabilă, îndrăznesc să spun acest lucru, în raporturile noastre cu primul-ministru", a completat liderul liberalilor.

Potrivit acestuia, PNL a spus clar, după alegerile din decembrie 2012, că îl susține pe Victor Ponta pentru funcția de prim-ministru și s-a bătut electoral pentru acest lucru. "Nu a venit socrul meu niciodată la televizor să spună că totuși și-ar dori ca eu să fiu prim-ministru, nu Victor Ponta. Și, mai mult decât atât, am convenit și am respectat o poziție foarte puternică a primului-ministru. Eu nu am pus problema, și asta chiar a nemulțumit pe unii colegi liberali, domne stai să se vadă și PNL. Nu! Am zis: trebuie să se vadă primul-ministru, trebuie sprijinit primul-ministru, trebuie respectată o autoritate foarte largă a primului-ministru, pentru că România are nevoie de un Guvern puternic", a afirmat Antonescu.

El a adăugat că nu-și face calcule "de tipul meschin" că poate premierul devine prea popular și se gândește să candideze la Președinție. "Eu nu joc așa, eu nu gândesc așa. (...) Dacă el nu va fi un bun prim-ministru este și eșecul meu, este și obrazul meu din punct de vedere politic", a adăugat Antonescu.

Întrebat dacă este "ușor dezamăgit" de relația cu Victor Ponta, Crin Antonescu a răspuns: "Uneori chiar mai greu dezamăgit, dar asta nu înseamnă că nu mergem mai departe. Asta nu înseamnă că nu-l sprijin pe Victor Ponta și Guvernul său, dintr-o rațiune foarte simplă: oamenii să ne vadă împreună și să ne vadă că reușim pentru ei".

×