x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: "USL poate lua 62-68% din voturi"

Antonescu: "USL poate lua 62-68% din voturi"

de Monica Iordache Apostol    |    05 Feb 2011   •   12:09
Antonescu: "USL poate lua 62-68% din voturi"
150327-.jpgDelegaţia Permanentă a PNL a aprobat înfiinţarea Uniunii Social Liberale, cu 186 de voturi pentru, un vot împotrivă şi opt abţineri. Singurul vot împotrivă a venit de la deputatul Ludovic Orban, care s-a şI exprimat în mod public împotriva acestei alianţe. La începutul şedinţei Delegaţiei Permanente, preşedintele PNL Crin Antonescu a făcut ultima încercare de a-i convinge pe cei care nu acceptau colaborarea cu PSD, spunându-le că PNL nu-şI va pierde nici identitatea, nici electoratul.

Un alt argument folosit de Antonescu este acela că liberalii trebuie să se dedice din nou servirii interesului naţional şi pentru că românii au nevoie acum de "o alternativă puternică".
"Avem datoria să înţelegem ce se întâmplă cu România, să auzim vocea celor mai mulţi români în slujba cărora trebuie să lucrăm ca oameni politici. România este într-o situaţie gravă, în faţa unor alegeri majore, românii au nevoie de o alternativă acum, puternică, capabilă", a pledat preşedintele PNL. Antonescu a susţinut că acest partid are identitatea cea mai bine conturată, iar tema  riscului pierderii acesteia în cadrul USL  este una falsă.

"Textul politic garantează explicit menţinerea identităţii din toate punctele de vedere", a declarat antonescu, adăugând că decizia formării USL nu a fost luată fără acceptul seniorilor partidului. "A fost foarte important pentru mine să cunosc poziţia celor trei oameni care sunt singurii dintre noi toţi în această Delegaţie Permanentă, care garantează istoricitatea şi continuitatea PNL, singurii care atunci când vorbesc despre Brătieni nu o fac în metafore şi vorbesc la propriu. Mă refer aici la Mircea Ionescu Quintus, Radu Câmpeanu şi Dinu Zamfirescu", a afirmat preşedintele PNL.

Antonescu a invocat sondajele comandate de PNL în ultima vreme, sondaje care au arătat, după cum a susţinut liderul liberal, că riscul ca electoratul PNL să respingă o alinaţă cu PSD este minim, pierderea fiind de 2,3% din totalul de aproape 30% opţiuni de vot pentru PNL. "Dorinţa românilor de a avea o altă construcţie politică este mai mare decâr reacţia de respingere a PSD", a justificat Antonescu decizia de formare a USL. "Conform sondajelor, electoratul liberal susţine şi votează o asemnea alianţă. Ceea ce pierdem, un maxim de 2,3% dintr-un scor de 29-30% este aproximativ egal cu ceea ce pierde PSD din electoratul său şi este compensat de voturile unor nehotărţi care vin către noi", a estimat liberalul.

În plus, Antonescu s-a declarat surprins de faptul că reacţia cea mai favorabilă constituirii USL a venit din partea electoratului bucureştean. De asemenea, el a  invocat rezultate ale unor sondaje care arată că la fel de inspirată a fost şi constituirea ACD, împreună cu PC. "După această alianţă, PNL care n-a depăşit 27% în niciun sondaj din 2010, a ajuns la 30%. A crescut în evaluarea sociologică pentru că ceea ce contează acum pentru electorat este coagularea opoziţiei. Pasul făcut împreună cu conservatorii ne-a adus puncte şi nouă şi lor pentru că a fost în direcţia politică dorită de concetăţenii noştri", a spus Crin Antonescu. Conform declaraţiilor sale, pe baza sondajelor comandate de PNL, opţiunile de vot favorabile USL pot ajunge până la 62 - 68%. 

×