x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Cred cu tărie că USL trebuie menţinută şi revigorată

Crin Antonescu: Cred cu tărie că USL trebuie menţinută şi revigorată

09 Ian 2014   •   13:13
Crin Antonescu: Cred cu tărie că USL trebuie menţinută şi revigorată

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, în debutul primei şedinţe a Biroului Politic Naţional al PNL din acest an, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului, că el crede cu "tărie" că în ciuda lucrurilor care s-au întâmplat la sfârşitul anului trecut USL trebuie menţinută şi revigorată pentru a-şi duce la bun sfârşit mandatul.

"La începutul acestui an, cred cu tărie că, în ciuda tuturor lucrurilor pe care le-am trăit şi le-am văzut mai cu seamă spre finalul anului trecut, există posibilitatea şi avem obligaţia să încercăm, luând măsuri care se impun, măsuri care sunt posibile şi nimerite, să revigorăm, să menţinem USL, să ne achităm de obligaţiile şi să ne folosim de prerogativele pe care în interiorul acestei alianţe le avem pentru a ne duce la bun sfârşit mandatul care trece şi peste alegeri europarlamentare, care implică alegeri prezidenţiale, guvernarea şi menţinerea unei majorităţi parlamentare până la sfârşitul lui 2016, până la următoarele alegeri parlamentare", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat însă că se poate vorbi de "linişte publică şi ordine socială", dar numai atunci când este garantată respectarea Constituţiei, când sunt asigurate echilibrul regimului democratic şi funcţionarea corectă a instituţiilor statului.

"Preşedintele trebuie să fie un garant al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, un garant al funcţionării corecte a instituţiilor, un garant a independenţei justiţiei, al respectului pentru Parlament, pentru Guvern", a afirmat Antonescu.

În opinia liderului liberal, preşedintele trebuie să fie un garant intern, dar şi un garant extern, adică un garant al politicii externe, al opţiunilor strategice ale României.

Antonescu a mai spus că preşedintele are datoria să dea garanţii tuturor cetăţenilor, nu doar unor demnitari sau unor partide.

×