x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Voi rămâne un visător printre contabilii de voturi din politică

Antonescu: Voi rămâne un visător printre contabilii de voturi din politică

09 Mai 2009   •   00:00

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat astăzi, în faţa celor câteva mii de liberali reuniţi în Liga Aleşilor Locali, că pe parcursul campaniei electorale pentru prezidenţiale nu va 'cerşi' voturile alegătorilor şi nu le va face acestora 'doar promisiuni', ci îi va îndemna să se implice activ în procesul de reformare a României.

'Eu nu voi cerşi voturile românilor şi nu voi încerca să fiu pe placul tuturor. Eu le voi spune cinstit cine sunt şi că voi rămâne, aşa cum am fost timp de 20 de ani, un visător printre contabilii de voturi, că voi găsi puterea să rămân un om viu printre manechinele din politica românească', a spus Antonescu, citat de Agerpres.

El a adăugat că este o onoare să fie desemnat candidatul PNL pentru prezidenţiale şi că este convins că împreună cu partidul său va reuşi să ofere românilor un nou model de preşedinte, scoţând România din 'criza economică, morală, socială şi de idei' în care a intrat.

'Primesc cu mândrie şi emoţie misiunea pe care astăzi mi-o încredinţaţi. Nu există o onoare mai mare pe care un partid o poate da unuia dintre ai săi decât aceea de a-l propune candidat pentru prezidenţiale. (...) Acum, noi trăim o dramă ca societate. Avem un stat arogant şi indiferent faţă de cetăţean şi de nevoile acestuia. Avem un cetăţean care nu se mai încrede în instituţiile statului. Cred că putem oferi românilor un alt model de preşedinte', a susţinut Crin Antonescu.

În opinia acestuia, România nu are, aşa cum ar trebui, 'un preşedinte echidistant şi totuşi pasionat', care să medieze relaţia dintre instituţiile statului şi care să îi determine pe români să fie solidari.

'România are nevoie de un preşedinte care să fie instanţă şi model, care să fie şi moderator între instituţiile statului, între forţele politice şi, de ce nu, între stat şi cetăţean, al cărui reprezentant este. (...) Eu nu voi candida la Preşedinţia României ca să scap de puşcărie sau ca să nu mă dea jos propriul partid. Eu nu candidez pentru a avea parte de o noapte de glorie şi cinci ani de ruşine şi eşec. (...) Eu candidez pentru a reda românilor respectul şi a le cere să fie solidari', a afirmat liderul PNL.

Crin Antonescu a adăugat că el crede cu tărie în faptul că nu toţi românii sunt 'şmecheri, hoţi sau parveniţi', că mai sunt şi 'oameni cinstiţi', iar pe această idee va miza şi în campania electorală.

'Proiectul naţional pe care intenţionez să îl lansez alături de PNL după alegerile europarlamentare este legat de o idee pe care eu o am referitoare la România. Este adevărat că România este plină de şmecheri, de hoţi sau de parveniţi obraznici, care ne sfidează în fiecare zi cu dispreţul şi cu prostul lor gust. Unii dintre ei ne şi conduc, însă mai sunt şi români care se îmbracă în port naţional când se duc duminica la biserică (...) sau care muncesc cinstit şi care îşi fac datoria. Ei dovedesc că există inteligenţă, hărnicie la români, şi nu doar dispreţ. Pe această idee mizez în campania electorală şi pe această idee îmi cresc şi copilul, a spus Antonescu.

Totodată, Crin Antonescu a declarat că din momentul în care va fi desemnat preşedintele României, PNL va putea spune că a avut bucuria de a oferi ţării un preşedinte şi că acesta nu aparţine numai partidului care l-a sprijinit, ci îi va reprezenta pe toţi românii.

'Pornim încă o dată la drum. Suntem mai aproape unii de ceilalţi, dar vom fi împreună numai într-un fel, fiindcă eu pe acest drum voi avea sens unic - victoria. Cu voi alături voi fi preşedintele României, însă din acel moment drumurile noastre se vor despărţi, fiindcă preşedintele României nu va aparţine unui singur partid politic. Vă mulţumesc şi, într-un fel, vă urez rămas bun!', a spus Crin Antonescu.

În încheiere, el le-a reamintit delegaţilor liberali că pleacă de la întrunirea Ligii Aleşilor Locali 'cu nădejde, credinţă şi dragoste, aşa cum spunea şi Apostolul Pavel'. (V.A.)

 

×
Subiecte în articol: politic antonescu