x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anunț de ULTIMA ORĂ al președintelui Iohannis: „Voi merge la şedinţele de Guvern”

Anunț de ULTIMA ORĂ al președintelui Iohannis: „Voi merge la şedinţele de Guvern”

18 Dec 2018   •   10:17
Anunț de ULTIMA ORĂ al președintelui Iohannis: „Voi merge la şedinţele de Guvern”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți dimineața, că va merge la ședințele de Guvern. Iohannis i-a transmis luni o scrisoare prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care îi solicită agenda de lucru a fiecărei şedinţe a Guvernului.

„Am solicitat agenda. Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie (a Consiliului UE - n.r.) şi, chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de Guvern”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Antena 3.

Iohannis a avertizat că o ordonanță de urgență pe amnistie și grațiere ar fi o eroare gravă pentru România. „Ar fi o eroare gravă. O astfel de ordonanţă de amnistie şi graţiere ar fi o eroare foarte gravă pentru România”.

Despre solicitarea lui Liviu Dragnea ca președintele să fie pus sub acuzare pentru înaltă trădare, Klaus Iohannis a spus că aceasta „Este un demers politicianist, care din capul locoului este sortit eșecului. Nu poate nimeni să facă o plpângere penală împotriva președintelui. Pentru înaltă trădare sunt proceduri parlamentare complicate, nu are nici un suport, este o fantezie a pesediștilor”.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis