x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Asalt la sediul PSD

Asalt la sediul PSD

29 Apr 2004   •   00:00

Aproximativ 60 de sustinatori ai baronului PSD de Gorj, Nicolae Mischie, au venit ieri la sediul partidului de guvernamant sa forteze includerea acestuia pe listele pentru alegerile locale .

SILVIU SERGIU

Un grup de 60 de primari si oficiali din administratia publica a judetului Gorj, sustinatori ai lui Nicolae Mischie, au venit ieri seara la sediul PSD din cartierul Baneasa cu scopul precis de a convinge conducerea centrala a partidului de guvernamant sa ii permita baronului PSD sa candideze la alegerile locale. Intr-un glas, pesedistii gorjeni au sustinut sus si tare ca, atat timp cat Parchetul National Anticoruptie nu a dat un verdict in dosarul in care Mischie este cercetat, el trebuie sa se bucure de prezumtia de nevinovatie.

Conducerea PSD era la meci

Autocarul a sosit in fata sediului partidului in jurul orei 20:30, insa toata conducerea PSD terminase sedinta de ieri in care au fost validate o parte din listele cu candidati pentru locale. Mai-marii partidului de guvernamant plecasera la meciul amical dintre Romania si Germania, dupa ce, in prealabil, amanasera discutia asupra listelor de la Gorj. Acest lucru nu i-a dezarmat pe sustinatorii lui Mischie, care au pus mana pe telefon si l-au sunat pe presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, aflat si el pe Stadionul Giulesti.

Tentativa nereusita

Potrivit unor surse din PSD, Cozmanca a incercat de altfel, in cursul zilei de ieri, sa evite sosirea simpatizantilor lui Mischie la Bucuresti, cerandu-le sa se intoarca din drum. Autocarul s-a oprit un timp la Pitesti, insa dupa aceea si-a continuat drumul spre Capitala.

Pus in fata faptului implinit, Cozmanca le-a promis ca cineva din conducerea partidului va veni sa discute cu ei. "E democratie si presedintele Mischie trebuie sa candideze. In mod cert va veni cineva sa stea de vorba cu noi. Daca nu vor veni si altii la Bucuresti", a amenintat unul dintre sustinatorii baronului de Gorj. Cert este ca dupa ce grupul de pesedisti gorjeni a discutat cu Cozmanca, vreo cateva masini ale Jandarmeriei si-au facut aparitia in zona. Pana la inchiderea editiei nimeni din conducerea partidului de guvernamant nu venise sa vorbeasca cu pesedistii gorjeni.

Baronul de Ialomita a fost sacrificat

PSD a decapitat ieri primul baron local, la finalul sedintei de validare a candidat ilor pentru locale, care a durat aproape cinci ore si care s-ar fi prelungit daca mai-marii PSD nu ar fi plecat la stadion pentru a vedea meciul amical dintre Romania si Germania. Presedintele Consiliului Judetean Ialomita, Gheorghe Savu, nu a fost inclus pe listele partidului pentru alegerile locale, din moment ce Parchetul National Anticoruptie nu a finalizat ancheta care il vizeaza. Inainte de a intra in sedinta, Savu a lasat sa se inteleaga ca va candida pe listele "altui partid", daca PSD nu il vrea. Conducerea PSD a mai decis ca patru dintre actualii primari ai partidului vor candida pentru un nou mandat: Radu Mazare la Constanta, Iuliu Nosa la Zalau, Decebal Pacinschi la Focsani si Constantin Boscodeala la Buzau. In plus, baronul de Vrancea, Marian Oprisan a fost plasat primul pe lista pentru Consiliul Judetean.
×
Subiecte în articol: politic psd partidului