x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atac devastator al lui Tăriceanu la adresa lui Klaus Iohannis

Atac devastator al lui Tăriceanu la adresa lui Klaus Iohannis

de Ion Alexandru    |    06 Aug 2019   •   09:22
Atac devastator al lui Tăriceanu la adresa lui Klaus Iohannis

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că șeful statului, Klaus Iohannis, nu își îndeplineşte atribuțiile de serviciu și că folosește sediul Administrației Prezidențiale “pentru treburi personale”. Replica acidă a lui Tăriceanu vine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, în contextul tragediei de la Caracal, Klaus Iohannis a participat la o ședință foto împreună cu fiica minoră a unui fotograf.

 

“Pe lângă multe știri fierbinți și nu prea optimiste, din păcate, ziua de duminică ne-a adus o informație-bombă. Se pare că, pentru prima oară în mandatul de președinte, domnul Iohannis a fost găsit la locul de muncă în weekend. Să nu ne bucurăm prea devreme însă. Domnia sa nu a stat la slujbă ca să muncească. A stat la pozat. După toate probabilitățile, domnul președinte folosește sediul instituției pentru treburi personale, mai exact pentru setul de fotografii electorale, care urmează să devină, curând, postere și bannere. Nu am auzit de un asemenea precedent, în ultimii 30 de ani, din partea vreunui alt politician”, arată Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE se întreabă, retoric, dacă, “din curiozitate, se poate închiria cu ora Palatul Cotroceni, în cazul în care și alți candidați și-ar dori același cadru pentru afișe”.

 

“Este strigător la cer și stupefiant”

Replica lui Tăriceanu merge și mai departe, făcând o paralelă între atitudinea lui Iohannis și acuzațiile aduse de DNA fostului procuror general al României Tiberiu Nițu. “Nu e mult de când un procuror general a fost demis pentru că ar fi folosit fără drept un bun al statului. Să folosești un palat încărcat de istorie, totodată sediul celei mai înalte funcții în stat, pentru ședințe foto pe muzică de jazz o fi mai puțin blamabil?”, se întreabă președintele ALDE.

Acesta arată că este strigător la cer și stupefiant cum, în plină emoție națională provocată de tragedia de la Caracal, “președintele Iohannis se pozează, râzând vesel, cu o adolescentă în brațe, apoi imaginile sunt difuzate public chiar de autorul lor. Sper că nu unul plătit tot din bani publici pentru munca prestată în folosul președintelui”. Tăriceanu subliniază că, în legătură cu apariția fotografiilor, nu a existat nicio reacție din partea Administrației Prezidențiale, motiv pentru care are convingerea că artistul fotograf a avut acordul lui Iohannis.

 

Președintele, somat să spună cine plătește

Tăriceanu îi cere public lui Klaus Iohannis să precizeze motivația acestui demers artistic, costurile lui și cine a plătit pentru el. “Nu ne referim doar la costurile ședinței foto, ci la costurile cu personalul de la Cotroceni, care a fost nevoit să vină și să-l servească, în weekend, pe președinte și pe fotograful favorit”, scrie președintele Senatului pe pagina sa de socializare. Mai mult, Tăriceanu îi cere, ironic, lui Iohannis “să profite de acest ultim moment de sinceritate și să spună public care au fost costurile cu promovarea ultimei sale cărți și de unde au fost acoperite aceste costuri. Poporul român are dreptul să știe dacă președintele lui folosește fonduri ascunse pentru a-și face campanie. Și ar fi frumos ca poporul să știe și de ce o face într-un moment atât de nepotrivit”.

 

“În iulie, preşedintele Iohannis a avut o activitate foarte bogată: a participat la o recepţie; a organizat trei ceremonii: una pentru ca doi miniştri să depună jurământul cerut de Constituţie, una pentru semnarea unui acord de către minorităţile naţionale şi una de decorare; a prezidat o reuniune a CSAT; a făcut trei declaraţii de presă. Gândindu-vă la cât aţi muncit fiecare în parte în cursul lunii trecute, mai vreţi să-i daţi un mandat lui Klaus Iohannis?” – Cristian Preda, fost europarlamentar PMP, actual membru PLUS

 

 

 

×
Subiecte în articol: calin popescu tariceanu