x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atacuri încrucişate în PD-L

Atacuri încrucişate în PD-L

de Aniela Nine    |    01 Feb 2010   •   00:00
Atacuri încrucişate în PD-L
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

După ce şi-au promovat, pe bloguri sau declarativ, ideile de reformare a partidului, Cristian Preda şi Monica Macovei au primit replici dure din partea "gărzii vechi" a PDL. Blaga i-a transmis Monicăi Macovei să-şi amintească însă cum a ajuns ea ministru, în timp ce şeful eurodeputaţilor, Marian Jean Marinescu, îi transmite lui Cristian Preda că aduce prejudicii partidului.

Înainte de începerea sesiunii parlamentare, pedeliştii s-au reunit în week-end la Poiana Braşov, pentru a pune la cale strategia partidului pentru perioada viitoare. Discuţiile despre reformarea partidului, declanşate încă de câteva săptămâni, s-au transformat în atacuri critice publice la adresa eurodeputaţilor Monica Macovei şi Cristian Preda. După ce Macovei vorbea despre promovarea unor pedelişti pe funcţii de miniştri în urma unor "intervenţii telefonice", Vasile Blaga i-a sugerat acesteia să îşi amintească cum a ajuns ea însăşi ministru la un moment dat.

"Nu sunt de acord. Cei care fac astfel de afirmaţii trebuie să se gândească însă cum au ajuns ei, la un moment dat, miniştri", a spus Vasile Blaga. La rândul său, eurodeputatul Cristian Preda a avut un schimb de replici cu chiar şeful său de la Bruxelles, Marin Jean Marinescu, liderul grupului PD-L din PE. După ce Cristian Preda a anunţat că el şi Monica Macovei vor face parte din comisia pentru statut, liderul eurodeputaţilor, Marian Jean Marinescu, a afirmat că nu mai este "disponibil" decât un loc din partea eurodeputaţilor, şi o decizie se va lua prin vot.

Într-o replică postată pe blog, Preda a replicat că nu se va lăsa intimidat de "gesturi inamicale" şi a făcut trimiteri critice la modul în care Marinescu face politică, "de la ideea unor alianţe cu «personaje» ca Gigi Becali la relaţia cu lumea afacerilor din provincie". "Nu înţeleg ce vrea din punct de vedere politic el. Una vorbeşte la şedinţe, şi cu alta iese în presă şi pe bloguri", a comentat imediat Marinescu, reproşându-i lui Preda că astfel aduce deservicii partidului.

Direcţia care trebuie urmată în privinţa strategiei de resurse umane a fost arătată chiar de preşedintele PD-L, Emil Boc, care a anunţat practic oficial startul campaniei de racolare, el spunând că partidul va aplica "politica uşilor deschise" pentru a atrage persoane "cu competenţe".

×
Subiecte în articol: politic PDL conflict intern