x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atmosfera electorala "molcuta" in orasul de la poalele Feleacului

Atmosfera electorala "molcuta" in orasul de la poalele Feleacului

19 Iun 2004   •   00:00
Atmosfera electorala "molcuta" in orasul de la poalele Feleacului

Clujul, "inima Transilvaniei", cum le place locuitorilor de pe aceste meleaguri sa spuna, este la sfarsit si, in aceeasi masura, la inceput de drum.

CAMELIA IONESCU, SILVIU SERGIU

Dupa 12 ani, votul clujenilor a pus capat "erei Funar", primarul ce va ramane celebru pentru bancutele tricolore. Numele noului edil al orasului este inca o necunoscuta. Singura certitudine este ca numele lui va avea vrei litere, indiferent ca va fi Rus sau Boc.

DISCRETIE. In strada, tensiunea care domina cele doua tabere nu se regaseste absolut deloc. Apatia care ii domina pe clujeni ar putea fi lesne asociata cu dezinteresul. Ipoteza cade daca luam in considerare prezenta sporita la urne din primul tur de scrutin: peste 50%.

E vorba doar de proverbiala lentoare. De aceea, in ciuda dorintei de victorie, atat PSD, cat si Alianta nu au ambalat motoarele pe ultima suta de metri a campaniei, pentru a nu agasa electoratul. In ultimele zile de campanie, mesajele au fost transmise extrem de discret. Tinta preponderenta a fost electoratul lui Gheorghe Funar. Exceptie a facut panotajul agresiv al candidatului PSD, dupa modelul campaniei practicate in Bucuresti. Ioan Rus a renuntat la mitinguri electorale, limitandu-se doar la emisiunile televizate si la vizitarea unei fabrici de mobila din oras. De cealalta parte a baricadei, Emil Boc a avut o singura iesire in public, joi seara, impreuna cu cei doi copresedinti ai Aliantei, Traian Basescu si Theodor Stolojan, veniti de la Bucuresti sa-l sustina. Nici Rus nu a fost uitat de sefii sai de la Bucuresti. Presedintele PSD, Adrian Nastase, a facut si el o escala in Cluj pentru a inaugura autostrada Brasov - Bors, dar si pentru a aparea alaturi de acesta. Clujenii nu au avut parte nici de confruntarea televizata din ultima seara a campaniei electorale. Staff-ul de campanie l-a sfatuit pe Rus sa refuze orice intalnire cu Boc, pentru ca acestea nu s-au dovedit profitabile pentru el. Desi nu s-au "duelat" in vizorul public, cei doi competitori pentru Primaria clujeana si-au prezentat fiecare, pe la posturile locale, programele electorale. In acest context au aparut si zvonuri despre sabotaj, fiindca, intr-o seara, unul dintre posturile de televiziune a ramas fara sonor in momentul in care Emil Boc vorbea despre proiectele sale.

MESAJ. Cat il priveste pe actualul primar clujean, peremistul Gheorghe Funar, acesta a preferat ca pe perioada de dinaintea turului al doilea sa dispara din oras, plecand in concediu la munte, asa incat sa nu apara de partea nici uneia dintre taberele ramase in cursa, iar electoratul PRM a fost lasat sa voteze cu cine crede de cuviinta. Totusi, el a iesit ieri cu o declaratie prin care isi indemna voalat electoratul sa-l sprijine pe Rus. Funar le-a spus simpatizantilor sai sa mearga pana la capat si sa realizeze o mare impacare intre romani si maghiari, acesta fiind, de altfel, si unul din mesajele electorale ale candidatului PSD. Optiunea sustinatorilor lui Funar va fi in masura sa incline balanta in favoarea unuia dintre cei doi candidati.

SUMAR Alegeri 20 iunie 2004

Mergem iar la vot

Dumitru Sechelariu s-a dat in spectacol

Atmosfera electorala "molcuta" in orasul de la poalele Feleacului
×
Subiecte în articol: politic