x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Attila Korodi: Ministerul Mediului comandă un studiu privind impermeabilitatea solului de la Roşia Montană

Attila Korodi: Ministerul Mediului comandă un studiu privind impermeabilitatea solului de la Roşia Montană

de Agerpres    |    15 Mai 2014   •   17:00
Attila Korodi: Ministerul Mediului comandă un studiu privind impermeabilitatea solului de la Roşia Montană

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că ministerul pe care îl conduce va comanda un studiu legat de exploatarea auriferă de la Roşia Montană.

El a precizat că specialiştii care vor realiza studiul vor verifica gradul de impermeabilitate a zonei iazului de decantare.

"Va fi un studiu comandat de Ministerul Mediului, ca răspuns la decizia Comitetului special creat pentru Roşia Montană în Parlamentul României, prin care vom verifica datele cu privire la impermeabilitatea zonei în care este propusă construirea iazului de decantare la Roşia Montană. Este foarte important să facem acest studiu cu buget propriu, pentru că au fost controverse majore cu privire la valabilitatea şi validitatea datelor furnizate de către beneficiarul proiectului, există şi o sesizare din partea comisiei speciale din Parlament către instituţii ale statului. Noi vom putea ajuta prin calificare, prin implicarea celor mai importante instituţii ale statului şi instituţii de cercetare în a veni cu o analiză complexă", a menţionat Attila Korodi.

El a mai spus că studiul va dura patru luni şi că va fi realizat în acest an. "Analiza complexă va dura, după decizia de emitere a mandatului de execuţia studiului, cel puţin patru luni. Aşa spun Academia Română, Institutul Geologic Român şi Facultatea de Geologie", a adăugat ministrul Mediului.

Attila Korodi a mai spus că respectivul studiu nu va costa mult, dar n-a putut să avanseze o sumă.

El s-a referit şi la faptul că Gold Corporation ameninţă că va da în judecată statul român, apreciind că într-un astfel de proces şi în situaţia existentă, statul român nu poate să piardă. 

×