x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Audieri în cazul Ridzi: Firma MTS, Artisan, a plătit doar două trupe

Audieri în cazul Ridzi: Firma MTS, Artisan, a plătit doar două trupe

06 Iul 2009   •   00:00

Directorul general MediaPro Pictures, Andrei Boncea, organizatorul şi producătorul evenimentului MTV Days de la Costineşti, a declarat, luni, că scena şi echipamentele de sonorizare şi de lumini au costat 80.000 de lei plus TVA, costuri suportate de firma pe care o reprezintă.



Boncea a mai precizat că firma pe care o reprezintă a primit de la SC Artisan Consulting SRL suma de 38.450 lei + TVA pentru prestaţia a două trupe în timpul evenimentului de la Costineşti, din 1-2 mai. "Nu avem nicio legătură directă cu Ministerul Tineretului şi Sportului. Avem o relaţie contractuală cu firma Artisan legată de prestările de servicii pe care noi le-am efectuat pentru ei, pentru o parte din acest eveniment. Contractul nostru se referă la prestaţia a două trupe din cadrul evenimentului nostru", a declarat Andrei Boncea în cadrul audierilor din Comisia parlamentară de anchetă vizând-o pe Monica Iacob Ridzi, ministrul Tineretului şi Sportului.

El a mai precizat că MediaPro Pictures a pregătit, la solicitarea MTV, un proiect care a fost lansat pe piaţă pentru găsirea finanţării. "La un moment dat, am fost contactaţi de reprezentanţii firmei Artisan, care s-au arătat interesaţi de a participa la acest eveniment. Această participare s-a concretizat prin acest contract, legat de prestaţia a două trupe", a mai menţionat Boncea. Potrivit contractului de producţie încheiat între MediaPro Pictures şi SC Artisan Consulting SRL, valoarea totală a fost de 38.450 lei.

Totodată, Boncea a specificat faptul că evenimentul a fost plătit de MediaPro Pictures, în calitate de organizator şi producător, de un sponsor şi de SC Artisan Consulting SRL. Scena şi echipamentele de sonorizare şi de lumini, potrivit declaraţiilor lui Andrei Boncea, au costat 80.000 lei plus TVA, costuri suportate de MediaPro Pictures. Totodată, Andrei Boncea a mai precizat că artiştii au fost plătiţi prin SC Standard Vision SRL, care a primit de la MediaPro Pictures, potrivit unui contract, suma de 101.440,36 RON, inclusiv TVA, pentru prestaţia şi dreturile de autor ale artiştilor.

"Cei care au contribuit financiar suntem noi, sponsorul, partenerul commercial si firma Artisan, care a plătit prestaţia celor două trupe. (...) Costul total al organizării evenimentului a fost 125.000 euro", a mai arătat directorul general al Media Pro Pictures.

IMPRESARII, LUAŢI ŞI EI LA ÎNTREBĂRI
Comisia de anchetă i-a mai audiat pe impresarii trupelor Holograf, Sistem şi "Simplu şi Alex", care au cântat pe 2 mai în Bucureşti sau Costineşti, precum şi pe reprezentantul firmei "Mobile Event", care a plătit artiştii care au concertat în Parcul IOR. Reprezentantul firmei "Mobile Event", George Ştirbei, le-a spus deputaţilor din comisia de anchetă că s-a ocupat de concertul din 2 mai din Bucureşti din Parcul IOR şi de două instalaţii de Karaoke din Costineşti şi din Bucureşti, fiind contactat pentru acest lucru de firma Artisan Consultingşi primind pentru serviciile prestate 31.855 de euro.




El a precizat că pentru concertul din Parcul IOR , adică pentru scenă, sunet, lumini, pentru cei cinci artişti care au cântat, precum şi pentru gardul din jurul scenei, a primit suma de 28.570 euro."Scena a fost mobilă, hidraulică, de 12 metri pe 10 metri, dotată cu lumini, sunet, garduri în jurul scenei pentru a proteja artiştii şi o cameră care a filmat evenimentul", a explicat George Ştirbei. El a precizat că artiştii care au cântat pe această scenă din parcul IOR, pe 2 mai, au fost Holograf, Viţa de vie, Sistem, Pepe şi DJ Silvia.

"Eu m-am ocupat de scena din partea stângă a parcului IOR, de lângă Clubul Şahiştilor", a explicat reprezentantul firmei "Mobile Event", care a mai spus că ştie "din bârfe" că şi în partea dreaptă a parcului IOR ar fi fost amenajată o altă scenă pe care au cântat alţi artişti. El a spus că ultima tranşă de bani a încasat-o pe 6 iunie şi că, până la primirea banilor, a plătit artiştii din surse proprii.

Impresarul trupei Sistem Zsoltan Toth a precizat că trupa pe care o reprezintă a participat la evenimentul din 2 mai din parcul IOR, după ce a fost contactat de firma "Mobile Event" şi că a încasat banii pentru această prestaţie artistică.Impresarul trupei Sistem a fost întrebat de parlamentarii din comisie dacă Sistem a mai susţinut spectacol pe 2 mai şi în alt loc, în afară de Parcul IOR.

"Nu. Cu 30 de butoaie e greu să ne mutăm", a răspuns impresarul trupei. Şi impresarul formaţiei Holograf, Mitrea Aurel, a spus că artiştii pe care-i impresariază au primit banii pentru prestaţia artistică din 2 mai din parcul IOR şi a precizat că aceştia nu au mai cântat în acea zi în altă parte.

După audierea impresarilor, membrii comisiei parlamentare au discutat cu preşedinta Autorităţii Naţionale de Reglementare a Achiziţiilor Publice, Cristina Trăilă, care a apreciat că MTS a încheiat un contract pentru servicii de recreere culturale şi sportive şi că decizia autorităţii contractante "se încadra în limitele legii".

×
Subiecte în articol: politic două precizat parcul firma artisan