x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Augustin Zegrean: Nu vor fi alegeri anticipate niciodată, cel puțin pe actuala Constituție

Augustin Zegrean: Nu vor fi alegeri anticipate niciodată, cel puțin pe actuala Constituție

04 Iun 2019   •   17:22
Augustin Zegrean: Nu vor fi alegeri anticipate niciodată, cel puțin pe actuala Constituție

Fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, a spus, la Antena 3, că nu poate fi vorba de organizarea de alegeri anticipate.

Întrebat dacă planul venit de la Cotroceni, în scenariul moțiunii de cenzură, este constituțional, fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, a spus că:

”Nu știu ce s-a întâmplat la Cotroceni, dar această întâlnire este necesară după referendumul pentru justiție. Pentru a se putea modifica Constituția este nevoie de un consens între partidele parlamentare, altfel nu există nicio șansă de modificare pentru că nici după următoarele alegeri nu va fi un partid care să dețină 60% din voturi din parlament și, mai mult,  este o situație în care este nevoie de 3/4 din voturi care ar realiza modificarea Constituției. Cred că sunt mai mult vise decât realitate pentru că, vă dau în scris, că nu vor fi alegeri anticipate niciodată, cel puțin pe actuala Constituție. Este foarte greoaie procedura, iar parlamentarii nu doresc acest lucru. Sigur că, la moțiunea de cenzură, președintele poate să fie implicat într-o astfel de discuție pentru că este responsabil de ce se întâmplă în țara asta. Este prima autoritate a țării, este votat de cei mai mulți cetățeni. Meritul său este că a declanșat și promovat acest referendum, dar de aici și până la a spune că el l-a câștigat e cale lungă.”  a afirmat Augustin Zegrean.

×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean