x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Avem Guvern! De la „modestia” premierului, la acuzele Opoziţiei

Avem Guvern! De la „modestia” premierului, la acuzele Opoziţiei

de Cristian Anton    |    05 Ian 2017   •   08:00
Avem Guvern! De la „modestia” premierului, la acuzele Opoziţiei
Sursa foto: DIANA OROS

Cele două camere reunite ale Parlamentului au acor­dat votul de învestitură pentru Guvernul condus de premierul Sorin Grindeanu. Şi-au manifestat încrederea în noul Executiv al României un număr de 295 de parla­mentari, în timp ce 133 au votat împotrivă. La şedinţa comună au fost prezenţi 433 de senatori şi deputaţi din numărul total de 463 şi au fost în total 429 de voturi exprimate, din care un vot a fost anulat.

 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că actul de guver­nare pe care îl va exercita Executivul condus de el va fi coor­donat pe trei direcţii: „Înseamnă pentru noi, pentru Guvernul României, o mare responsabilitate, o responsabilitate care nu e dată doar de votul dumneavoastră de astăzi, ci responsabilitatea este dată şi de votul românilor din 11 decembrie. De aceea, actul de guvernare pe care îl vom exercita va fi coordonat pe aceste direcţii, de responsabilitate, de modestie şi de respect faţă de români”, a spus Grindeanu. Preşedintele Sena­tului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că semnificaţia zilei care Guvernul Sorin Grindeanu cere votul de încredere al Parlamen­tului „este mult mai mare decât cea a unui simplu vot de învesti­tură”. „În 2012 românii au dat un vot covârşitor, dar un vot negativ, a fost un strigăt de disperare şi de patimă la adresa PDL şi a preşe­dintelui de atunci. Astăzi, mă aflu în faţa dumneavoastră la un alt vot de învestire a Guvernului PSD şi ALDE. Şi acum avem o alegere la fel de clară a românilor, dar de data aceasta este vorba de un vot pozitiv, de un vot al speranţei”, a declarat Tăriceanu.

Turcan: „Acest Guvern este o palmă dată românilor”

„Componența acestui guvern, susținut de PSD, ALDE și UDMR, este o palmă dată poporului român. Mulți oameni de bună-credință au dat crezare promisiunilor PSD. Odată terminată campania electo­rală, PSD-ul își arată acum adevărata față. Sfidătoare, din păcate! Nu mă refer doar la faptul că la multe propuneri din campanie PSD-ul deja a renunțat. Însă lista Guvernului ne arată un PSD incapabil de modernizare, feuda perso­nală a unui șef abuziv, care încearcă să exercite puterea în toată România, fix după cum a exercitat-o la Teleorman. Ce altceva este, dacă nu un uriașabuz de încredere – să dai senzația tuturor cetățenilor, prin periplu la toate televizi­unile, că membrii Guvernului României nu valorează două parale și că sunt, de fapt, interpușii tăi, cărora le trimiți în plic de la partid ce decizii au de luat în ziua respectivă? La 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, asta este tot ce poate oferi PSD-ul României?”, a spus Raluca Turcan.

„Desigur că în 11 decembrie, românii au sancţionat acele partide care nu au înţeles că respectarea libertăţilor şi drepturilor cetăţenilor nu este un moft”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. La rândul său, Raluca Turcan, preşedintele PNL, a considerat că noul Executiv „este o palmă dată poporului român”.

×