x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Avertisment PC - Riscăm un "Kosovo romănesc"

Avertisment PC - Riscăm un "Kosovo romănesc"

de Dana Piciu    |    03 Dec 2007   •   00:00

Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat sămbătă la Sfăntu Gheorghe, conform Mediafax, că etnicii maghiari au multe calităţi, ca tenacitatea, puterea de muncă, seriozitatea, pe care ar dori să le preia toţi romănii, insă a adăugat că vede in Romănia un pericol numit "Kosovo romănesc".

"In dorinţa falsă de independenţă teritorială cred că o să avem probleme majore in Transilvania pe modelul Kosovo, care inseamnă pentru Romănia tragerea inapoi cu zeci de ani, inseamnă nelinişte şi inseamnă dispariţia climatului de pace", a afirmat Voiculescu.

El a adăugat că partidul pe care il conduce nu are nimic impotriva etnicilor maghiarilor, iar toate acţiunile sale şi ale PC vizează "nevoia de linişte şi de pace in Romănia". Pe de altă parte, liderul conservator a arătat că decizia sa de a nu a mai candida la funcţia de preşedinte al partidului este definitivă. "Nu revin asupra deciziei, chiar dacă colegii mă roagă, mă imploră, nu-mi schimb decizia de a nu a mai candida la data de 20 ianuarie la Congres", a spus Voiculescu.

El a precizat că rezultatele obţinute de PC la europarlamentare se explică prin lipsa de mobilizare a membrilor partidului, dar şi prin "trădări".

×
Subiecte în articol: politic