x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Avocatul Poporului: Premierul Tăriceanu, în ilegalitate

Avocatul Poporului: Premierul Tăriceanu, în ilegalitate

de Lavinia Dimancea    |    14 Noi 2008   •   00:00

Avocatul Poporului, Ioan Muraru, a acuzat ieri Guvernul că încalcă grav şi repetat Constituţia opunându-se aplicării legii privind majorarea salariilor profesorilor cu 50%.



"Din moment ce o lege promulgată de preşedintele României a stabilit un lucru, Guvernul se opune aplicării legii. Eu unul nu concep ca o încălcare gravă şi repetată a Constituţiei să rămână în afara unor sancţiuni. Iar premierul să intre în legalitate", a declarat Muraru la Realitatea TV. El a arătat că cea de-a doua ordonanţă de urgenţă pe tema salariilor ar fi trebuit declarată neconstituţională odată cu prima, dar s-a arătat convins că şi aceasta "va avea aceeaşi soartă" pentru că "nu răspunde motivaţiei admise de Curte pentru respingerea primei ordonanţe".

"DOVADĂ DE MILITANTISM"
Muraru a precizat că va aştepta motivarea Curţii şi dacă va constata că magistraţii au despărţit cele două documente, va depune contestaţie şi în cazul celei de-a doua ordonanţe. În replică, premierul Tăriceanu a acuzat Avocatul Poporului că, prin acţiunea sa, "dă dovadă de un militantism" pe care cu greu îl poate înţelege.

×
Subiecte în articol: politic