x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Baconschi, analogie de prost gust privind accidentul lui Schumacher

Baconschi, analogie de prost gust privind accidentul lui Schumacher

01 Ian 2014   •   17:59
Baconschi, analogie de prost gust privind accidentul lui Schumacher

Matrafoxarea rămasă pe poziții, cea care n-a vrut să plece nici chiar după ciorba de potroace, poate avea urmări care lezează bunul simț.
E o concluzie ce se poate trage și după ce privești una din primele postări din 2014 de pe contul de Facebook al fostului ministru de Externe al României, Teodor Baconschi.
Pe-un sfert în franceză, în amintirea vremurilor în care votau românii la Paris la normă pe secundă, pe vremea când era ambasador acolo, Baconschi găsește că în tragicul acident de schi suferit de fostul campion de Formula 1, Michael Schumacher, are și-o parte bună, atât de bună, încât merită să închei declarația ineptă cu un giumbușluc de emoticon. 
Niciunul dintre titlurile cu care este prezentat Baconschi pe Wikipedia - antropolog religios, autor, diplomat, politician și teolog român - n-are vreo legătură cu gestul comis, dacă nici măcar faptul că a fost ambasador pe lângă Sfântul Scaun ceva vreme nu a născut în domnia sa ceea ce se cheamă umanitate, cea care te face să ai compasiune pentru drama prin care trece o  ființă ca și tine. 



×