x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Baconschi, chemat la Cotroceni. Ministrul revocat de Externe spune că "acea postare pe blog a fost o greşeală. Plătesc pentru ea"

Baconschi, chemat la Cotroceni. Ministrul revocat de Externe spune că "acea postare pe blog a fost o greşeală. Plătesc pentru ea"

24 Ian 2012   •   11:48
Baconschi, chemat la Cotroceni. Ministrul revocat de Externe spune că "acea postare pe blog a fost o greşeală. Plătesc pentru ea"

UPDATE 17:14 - Revocat luni de catre premierul Emil Boc, Teodor Baconschi a iesit la rampa marti, dar nu pentru dezvaluiri senzationale, ci pentru a se lauda cu "reusitele" din mandatul sau, inceput in 2009.

"Nu as fi reusit acest lucru fara profesionistii din MAE.

Am privit atat catre Vest, cat si catre Est.

Strategia Dunarii este principala mostenire pe care o las urmasilor mei. Bine folosita, aceasta va fi una din cheia prosperitatii Romaniei in viitorul apropiat.

Germania a devenit unul din cei mai apropiati parteneri ai Romaniei in UE. Alaturi de Italia, Germania este unul din cei mai calzi prieteni ai Romaniei in Europa.

Las in urma o relatie senina cu Franta.

Am o satisfactie legata de parteneriatul strategic incheiat cu Turcia.

Singurul esec care mi s-a imputat a fost intarzierea aderarii Romaniei la Schengen.

Postarea pe blog a fost o greseala. Platescu pentru ea.

Presedintele Basescu nu mi-a reprosat nimic."

Teodor Baconschi discuta, la aceasta ora, cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni. Ministrul revocat va face declaratii de presa la ora 17:00, la sediul M.A.E.

Teodor Baconschi a anuntat inca de luni ca se va intalni astazi cu seful statului, la revenirea in tara. Baconschi a spus, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca a discutat si luni cu presedintele. "Dansul nu era la curent ca hartia plecase pe traseu", a spus el.

Baconschi a fost revocat din functia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaratiile sustinute de acesta la adresa protestatarilor, a anuntat, luni, in Parlament premierul Emil Boc.

La momentul anuntului facut de Emil Boc in plenul Parlamentului, Teodor Baconschi se afla la Bruxelles chiar in Consiliul Afaceri Externe.

×
Subiecte în articol: externe baconschi revocat