x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna, după ce Kovesi a fost validată pentru funcția de procuror-șef european: Doar Dăncilă mai insistă să oprească această nominalizare

Barna, după ce Kovesi a fost validată pentru funcția de procuror-șef european: Doar Dăncilă mai insistă să oprească această nominalizare

19 Sep 2019   •   14:10
Barna, după ce Kovesi a fost validată pentru funcția de procuror-șef european: Doar Dăncilă mai insistă să oprească această nominalizare

Preşedintele USR, Dan Barna, îi transmite felicitări Laurei Codruţa Kovesi pentru votul obţinut în cadrul reuniunii COREPER, precizând că doar Viorica Dăncilă mai insistă să oprească nominalizarea acesteia în funcţia de procuror-şef european, dar opoziţia premierului "nu a contat".

"V-am promis înainte de alegerile europarlamentare că trimitem la Bruxelles şi Strasbourg oameni competenţi, oameni care fac diferenţa. Acum câteva minute aţi avut o nouă probă că ne ţinem de cuvânt. Delegaţia USR-PLUS a avut un rol decisiv în obţinerea unui vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre pentru nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi în postul de procuror şef european. Anterior, opoziţia înverşunată a tripletei Liviu Dragnea-Viorica Dancilă -Tudorel Toader făcuse ca nominalizarea să intre într-un impas. Azi doar Viorica Dăncilă mai insistă să oprească această nominalizare, iar opoziţia domniei sale nu a contat. Doamna premier şi candidat al PSD este izolată în insistenţa sa stranie de a opri cariera doamnei Kovesi", scrie Bana, joi, pe Facebook.

El susţine că, dacă ar fi acţionat "decent" în trecut şi ar fi lăsat-o pe Laura Codruţa Kovesi să îşi continue cariera, Viorica Dăncilă nu ar mai fi pusă astăzi în poziţia "de acţiona împotriva intereselor propriei ţări".

"Candidatei PSD la Preşedinţie îi spun doar atât: nu poţi spera să fii preşedinte al tuturor românilor câtă vreme crezi că victoriile care nu îţi aparţin trebuie oprite cu orice preţ", adaugă Dan Barna.

Laura Codruţa Kovesi a primit aviz pozitiv în Consiliul UE, de la ambasadorii statelor membre, pentru funcţia de procuror şef european, a anunţat, joi, Dacian Cioloş, lider al Grupului Renew din Parlamentul European.

AGERPRES

×