x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna: Guvernul trebuie să ia măsuri urgente pentru alegerea primarilor

Barna: Guvernul trebuie să ia măsuri urgente pentru alegerea primarilor

07 Dec 2019   •   19:30
Barna: Guvernul trebuie să ia măsuri urgente pentru alegerea primarilor

Preşedintele USR, Dan Barna, este de părere că Guvernul ar fi trebuit să treacă pe lista situaţiilor în care se impun măsuri urgente şi pe cea privind alegerea primarilor, având în vedere că mai este o jumătate de an până la locale.
"Salut decizia guvernului în privinţa rezolvării rapide a unor probleme prin procedura asumării răspunderii. Totuşi, domnule prim-ministru Orban, ar fi fost de preferat să treceţi pe lista acelor situaţii în care se impun măsuri urgente şi cea privind alegerea primarilor. Mai este jumătate de an până la locale şi încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care descurajează participarea electoratului şi transformă comunităţile noastre locale în moşii ale unor grupuri de interese fără legitimitate şi dorinţă de a face bine", a scris acesta pe facebook.
El consideră că menţinerea sistemului de alegere a primarilor într-un singur tur convine doar celor care se tem de voturi, adică de români.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că Guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului pentru modificările la legile justiţiei, abrogarea OUG 51/2019, pentru a se permite decontarea navetei şcolare şi legea plafoanelor bugetare, care este necesară pentru adoptarea ulterioară a legii bugetului de stat. Guvernul îşi va asuma răspunderea şi pentru abrogarea "tuturor prevederilor catastrofale" din OUG 114 în perioada următoare.
"Marţi convoc şedinţă de guvern, astfel încât să adoptăm şi să demarăm procedura de angajare a răspunderii", a precizat Orban.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna