x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna: I-am transmis premierului că emiterea unei OUG pe Coduri ar crea o criză socială fără precedent

Barna: I-am transmis premierului că emiterea unei OUG pe Coduri ar crea o criză socială fără precedent

14 Dec 2018   •   13:26
Barna: I-am transmis premierului că emiterea unei OUG pe Coduri ar crea o criză socială fără precedent

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat vineri că i-a transmis premierului Viorica Dăncilă la întâlnirea pe care au avut-o că emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Codurilor penal şi de procedură penală ar crea în România o criză socială fără precedent, care ar acoperi cu totul perspectiva preluării Preşedinţiei ţării noastre la Consiliului UE.

Dan Barna s-a întâlnit vineri cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. La discuţi au mai fost prezenţi parlamentarii USR Stelian Ion, Cristian Ghinea şi Vlad Gheorghe.

"A fost o discuţie consistentă, am stat aproximativ 80 de minute (...) şi am avut ocazia ca în această întâlnire să-i transmitem direct doamnei premier al României (...) punctul de vedere al USR, conform căruia, în acest moment, emiterea unei ordonanţe pe justiţie ar crea în România criză de percepţie şi o criză socială fără precedent, care ar acoperi cu totul perspectiva preluării Preşedinţiei, pentru că discuţia a fost undeva între aceste două elemente. Tema a fost evident cea pe justiţie, dar, în egală măsură, am accentuat şi acest element important - România va prelua în câteva zile cea mai prestigioasă poziţie de politică externă pe care statul nostru a avut-o de la Principatele lui Alexandru Ioan Cuza până acum. Şi din această perspectivă, o ordonanţă de urgenţă considerăm că ar crea o vulnerabilitate de mesaj, care pe perioada Preşedinţiei va fi permanent adusă în discuţie", a afirmat Barna într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, dacă Guvernul îşi asumă o ordonanţă, nu doar că se încalcă posibilitatea de decizie a Parlamentului, dar va deveni şi vulnerabil. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna