x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna: Un rezultat pozitiv al referendumului va fi primul pas ca iniţiativa USR #Fără penali să devină literă de constituţie

Barna: Un rezultat pozitiv al referendumului va fi primul pas ca iniţiativa USR #Fără penali să devină literă de constituţie

23 Mai 2019   •   18:35
Barna: Un rezultat pozitiv al referendumului va fi primul pas ca iniţiativa USR #Fără penali să devină literă de constituţie

Un rezultat pozitiv al referendumului va fi primul pas ca iniţiativa USR #Fără penali să devină "literă de constituţie", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, liderul USR, Dan Barna.

El s-a declarat, totodată, convins că, în municipiul reşedinţă, Alianţa USR-PLUS "se va clasa pe primul loc", iar la nivelul judeţului va avea un rezultat peste media pe regiune.

"Nu întâmplător mă aflu în Braşov, este unul dintre judeţele în care contează spiritul civic. La campania "Fără penali", care a definit, practic, lupta pentru apărarea statului de drept şi a Justiţiei în România, filiala USR Braşov, cu sprijinul colegilor din PLUS, a fost, practic, judeţul pilot pentru acea iniţiativă. Semnături de susţinere pentru Alianţa USR-PLUS s-au adunat 24.000, aproape cu mai mult de o treime decât cele strânse la acţiunile anterioare şi aceasta ne confirmă că aici, în Braşov, există spirit civic, o responsabilitate a oamenilor care înţeleg că singura soluţie e implicarea politică şi civică", a afirmat Barna.

El a susţinut că în 26 mai Alianţa USR-PLUS va trimite la Bruxelles oameni de care vom fi "mândri, şi nu de care ne vom simţi jenaţi, ruşinaţi, cum s-a întâmplat până acum cu majoritatea europarlamentarilor României", oameni care au "diplome reale", cu o carieră profesională în mediul privat sau public.

"Dincolo de aceasta vorbim şi despre referendum şi de aceea să votaţi doi de "da" la referendum, pentru că este primul pas ca iniţiativa "Fără penali" să devină literă de constituţie, primul pas obligatoriu spre o Românie care îşi propune să rămână în Europa şi să nu ajungă o ţară de margine de continent, unde se spunea că se schimbă caii de la diligenţă în drumul spre est", a spus Dan Barna.

Nu în ultimul rând, el a menţionat că toate cele 454 de secţii de votare din judeţul Braşov au fost acoperite cu delegaţi care vor reprezenta USR şi PLUS.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: barna referendum fara penali