x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna: USR lansează primul program de guvernare participativ

Barna: USR lansează primul program de guvernare participativ

27 Iun 2018   •   21:00
Barna: USR lansează primul program de guvernare participativ

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat miercuri că va lansa zilele următoare primul program de guvernare participativ în care cetăţenii pot să se implice în formularea şi în definirea acestuia.

"USR chiar lucrează la un program de guvernare. În zilele următoare vom deschide public acest program, pentru că USR lansează primul program de guvernare participativ în care cetăţenii pot să se implice în formularea şi în definirea acestui program, la fel cum astăzi au fost alături de noi şi ne-au susţinut în spaţiul public. Suntem convinşi că prin contribuţia tuturor şi a celorlalte partide de opoziţie vom veni cu o viziune pentru România, decentă şi funcţională", a afirmat Barna miercuri la Parlament, după respingerea moţiunii de cenzură.

El a explicat că situaţia prezentă are drept cauză programele de guvernare făcute de politiceni care au refuzat să mai discute cu oamenii.

"Având politicieni care fac programele de guvernare, România a ajuns în situaţia (...) de astăzi pentru că politicienii au refuzat să mai discute cu cetăţenii. (...) Cetăţenii au dovedit că sunt responsabili şi că le pasă de ţară", a adăugat Barna.

El le-a mulţumit celor care au protestat în Parcul Izvor, care şi-au luat "O zi liberă pentru România" şi care au arătat astfel că "România continuă să fie un stat care respiră, viu şi compus din cetăţeni care nu vor să fie o naţie de hoţi".

"Vom ieşi alături de cetăţeni, vom merge la protest. USR a simţit că eforturile pe care le face în Parlament sunt reflectate şi susţinute de către cetăţeni. (...) România nu va rămâne şi nu se va transforma într-o naţie de hoţi", a mai spus Barna. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna